Açık

450 öğrenciye Kuran-ı Kerim eğitimi verildi

Eğitim - Ağustos 9, 2018 4:05 pm A A

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile, Sanat ve Eğitim Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi alan öğrenciler için Kur’an Kerim’e geçiş etkinliği düzenlendi.

Ilgın’da düzenlenen yaz kursları ile yüzlerce öğrenci milli ve manevi değerlerine katkı sağladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sanat Merkezi (ASEM) ve Genç KOMEK Yaz Okulu eğlenerek öğrenme metodu ile milli ve manevi değerlere sahip bir gençlik yetiştirme amacı ile yola çıkan eğitimciler bu sene 450 öğrenciye eğitim verdi.

Her sene düzenlenen yaz kursları bu senede yüzlerce öğrencinin kuran-ı kerim öğrenmesine vesile oldu diyen Asem yöneticisi Neslihan Aydın, şnları kaydetti;

“14 öğretici, öğretmenin görev aldığı yaz kurslarımızda öğrencilere eğlenerek öğrenme metodu uygulandı. Milli ve manevi değenlere sahip gençlerin yetişmesini hedefleyen yaz kurslarımız düzenlediğimiz sertifika töreni ile taçlanarak, kurslara katılan 450 öğrenciye unutulmaz bir yaz tatili ve eğitimi yaşattık dedi.

Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilere Kur’an-ı Kerim’e Geçme Belgelerini takdim eden Belediye Başkanı Mehmet Karahan, “Bugün çok güzel bir gün, çok mutlu oldum. Hocalarımızı ve programda görev alan çocuklarımızın hepsini tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum. Bu imkanlar çok güzel, hepimiz faydalanıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ilgın Belediyesi tarafından bu imkanlar sizlere sağlandı. ‘Güle Oynaya Camiye Gel Programı’ ile çocuklarımız her sabah namazına katılıyorlar ve bisikletlerini alacaklar inşallah. Onların da ödül töreni yakın zamanda olacak. Yine KOMEK’in ve ASEM’in yüzme kursları var. Burada da Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyorsunuz. Öğrendiklerinizi sürekli tekrar edin ve ilerletin, bizlere de bol dua edin olur mu çocuklar? Ben tekrar herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Program, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve tiyatro gösterisi ile devam etti.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, Şube Müdürü Murat Akar ile Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Deniz katıldı.

Etkinlik programa katılan protokol üyeleri tarafından öğrencilere belgelerinin vermesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bu haber 2659 kez okundu.
Eğitim - 4:05 pm A A
BENZER HABERLER