14° Hafif yağmur

Zalim barış getiremez

Ilgın Gündemi - Ekim 18, 2016 9:42 pm A A

Saadet Partisi Ilgın ilçe kongresinde konuşan İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, “ABD barış için gelmiş gibi gösteriliyor.Zalim barış getiremez” dedi

Saadet Partisi Ilgın ilçe kongresinde konuşan İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, “ABD Musul’da bir operasyona başladı. TV’lerde ABD barış için gelmiş gibi gösteriliyor. Irak, Suriye, Libya ve bizim memleketimizdeki Doğu’da çıkan hadiseleri ABD ve Batı çıkarmıştır” dedi

dsc_1090

Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi gerçekleşti. Parti binasında gerçekleştirilen kongreye Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, İl Başkan Yardımcıları, Hüseyin Saydam, Mehmet Ali Gökçek, Fatih Oruç, ilçe müfettişi İsmail Tozan, Kadınhanı İlçe Başkanı Refik Cancan, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede ilçe başkanlığı görevini yürüten Mazhar Turgut, tek listeyle gidilen 4.Olağan Genel Kurul’da güven tazeledi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan teşekkülü oluşturuldu. Divan Başkanlığını Ilgın eski Belediye Başkanı Av. Ramazan Yetkin Özalp seçildi. Saadet Partisi İlçe Başkanı, Mazhar Turgut tarafından faaliyet ve bütçe raporları okundu.

OPERASYONLAR İSLAM COĞRAFYASINA YAPILIYOR

Kongrede bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, “ABD Musul’da bir operasyona başladı. Yeryüzündeki hadiseleri bize öyle bir lanse ediyorlar ki sanki Irak, Suriye, Libya ve bizim memleketimizdeki Doğu’da çıkan hadiseleri başka biri çıkartıyor. ABD, yardakçıları ve uşakları, Birleşmiş Milletler, bu var olan fitne ve bozgunculuğu ortadan kaldırmak için çalışıyorlarmış gibi lanse ediliyor. TV’lerde baktığınız zaman bunu görüyorsunuz. DAEŞ’e karşı, ona buna karşı operasyon yapılıyormuş gibi gösteriliyor. Fakat operasyon yapılan yerler İslam coğrafyasıdır” dedi. “Irak’ta, Suriye’de, Libya’da bu zulüm varsa Doğu şehirlerimizde terör çığırından çıkmışsa, bu memlekette FETÖ diye bir kurum oluşturulmuş ve memleket ameliyat masasına yatırılmışsa biz Milli Görüşçüler olarak biliyoruz ki bunun arkasında Siyonizm var, sözde barış getirmek için hareket eden ABD var, Avrupa Birliği var, Birleşmiş Milletler var” DİYEN Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Barış, demokrasi, insan hakları getireceğiz diye sizi oraya sokarlar, o zulmü oluştururlar daha sonra o zulmü kaldıracağız bahanesi ile oraya tekrar girerler ve sizi tekrar alkışlatırlar. Eğer siz Milli Görüş çizgisinden çıkarsanız bu oyunların arkasını göremezsiniz, bu oyuna alkış tutarsınız.”

dsc_1115

DÜNYA 5’TEN BÜYÜK DEMEK YETMEZ

Tekrar Ahlak ve Maneviyatın hakim kılınması gerektiğini ifade eden Uyar, şöyle konuştu: “1969’dan beri biz ‘Adil düzen’ diyoruz. Hak sahibine hakkının verildiği,, dünya nimetlerinin adil biçimde paylaşıldığı bir sistemi kurmamız gerekiyor. Ve en önemlisi bunları yapabilmek için mutlaka Müslümanlar İslam birliğini kurmak zorundadır. Siz İslam Birliğini kurmazsanız, AB adına teskereler, kanun, yönetmelikler çıkarırsanız, sonra orası olmadı dönelim Şangay Beşlisi’ne derseniz bu sefer içimizde birileri çıkar, ılımlı İslam, dinler arası diyalog der size de Medeniyetler İttifakı’nın, Büyük Ortadoğu Planı’na (BOP) eş başkanlık yaptırırlar. Bizi de memnun edecek şekilde ‘Dünya 5’ten büyük’ dersiniz fakat diğer taraftan BOP tıkır tıkır işler. Mesele söylemek değil, bunun karşısında İslam Birliği’ni hayata geçirmektir. Bunu söylesen ne söylemesen ne? Mesele icraat yapmaktır.”

Delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkalığa seçilen Mazhar Turgut, delegelere teşekkür etti.

dsc_1099

526581

Bu haber 2437 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:42 pm A A
BENZER HABERLER