14° Kapalı

Zafer Milli İttifak’ın olacak

Dünya'dan Haberler - Nisan 20, 2015 8:43 am A A

Zafer Milli İttifak’ın olacak

Saadet Partisi ve BBP’nin kurduğu Milli İtitfak’ın Konya Milletvekili adayları düzenlenen şölenle kamuoyuna tanıtıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 7 Haziran seçimlerinden Milli İttifak’ın zaferle çıkacağını söyledi
***

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin kurduğu Milli İttifak’ın 25. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Şöleni Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Tanıtım Şölenine Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi GİK üyeleri Lütfi Yalman, Mehmet Şen, Hasan Hüseyin Öz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı eski Başkanı Mustafa Özkafa, AGD Bölge Sorumluları Bahri Kırışık ve Yusuf Güneş ve milletvekili adayları katıldı. Milletvekili adayları sahneye çıkarak, partilileri tek tek selamladı.

img_5242

LİDERLERİMİZ İTTİFAKA EVET DERDİ

Daha sonra kürsüye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Şehit liderlerimiz Erbakan hocamız ve Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsaydI bu ittifaka evet derdi.” dedi. İslam aleminde ve Türkiye’de yaşananların hiç iç açıcı olmadığını belirten Kamalak, “1. Dünya savaşından bu yana hiç bir zaman böyle bir katliam yapılmamıştı. Dolar hiçbir zamanki kadar bu kadar zirve yapmamıştı. Insanlarımız dar gelirlilerimiz açlık sınırının yüzde 50 nisbetinde asgari ücretle geçinmeye zorlanmamıştı. Türkiye hiçbir döneminde dışarıdan saman getirmek zorunda kalmamıştı. Ülkemiz dışarıdan bugünki boyutta tarım ürünü getirmek zorunda kalmamıştı. Fransız Tarım Bakanı Türk Tarım Bakanına nişane vermemişti. Türkiye’nin acı gerçeği budur. Allah’ın izniyle geliyoruz. Baraj sorunumuz yok. Birilerinin dizleri titremeye başladı” diye konuştu.

desitici.20150419171227

PLAN VE PROJELERLE GELİYORUZ

Milli İttifak’ın planlarla projelerle geldiğini ve ülkenin sorunlarına çözümlerinin hazır olduğunun altını çizen Kamalak, şunları söyledi: “Planlarla, projelerle geliyoruz. Uzmanlarla geliyoruz. Bizim gibi düşünen milyonlarca insanımıza ulaşmanızı istiyoruz. Çiftçilerimize, işçilerimize daha iyi bir hayat vaad ediyoruz. Çiftçimize vergisiz mazot vereceğiz. Parayı nereden bulacaksınız diye soruyorlar? Bu soruyu bize 1996 yılında da sormuşlardı. Emin olun bizim yaptığımız işleri onların hayali bile erişemez. Memurumuza işçimize yüzde 50 ile en fazla zam Refah-Yol döneminde verildi. Çiftçimiz altın çağını yaşadı. 230 milyar dolar olan borcu 650 milyar dolara çıkardınız. Faiz lobilerine, IMF’ye el açmadık. İsrafı önledik. Yolsuzluğa dur dedik. Rüşvet kapılarını kapattık. Aksaray diye bilinen Cumhurbaşkanlığı sarayının gerçek maliyeti 10 milyar dolar. Bu parayla 40 bin gencimiz iş sahibi olabilirdi. Polemikler yüzünden ülke ekonomisinin kaybı oldu. Cumhurbaşkanının girdiği polemikler yüzünden 604 bin 810 gencimiz iş imkanı elden gitti. Adil bir hukuk sistemi vaad ediyoruz. Meclis soruşturmasıyla ilgili yapıyı tümüyle değiştireceğiz. Hırsızlığın yolsuzluğun önüne geçeceğiz.”

adaylar.20150419171242

BORÇLA SÜREKLİ REFAH OLAMAZ

Ülkenin borç batağında olduğunu belirten Kamalaky, “Borçla sürekli refah olamaz. Üreten bir ekonomimiz olmalı. 11 milyon işsize iş temin etmeliyiz. Yüksek teknolojiye dayanan yaygın örgün bir ekonomi kurmalıyız. Üniversitelerimiz işsiz üretiyor. Üniversitelerimizde 5.5 milyon gencimiz öğrenci olarak bulunuyor. Üniversite bitirip de ayakkkabı boyacılığı, çaycılık yapan gençlerimiz var. Araba yapamıyorsan, bilgisayar yapamıyorsan, araba yapamıyorsan bu üniversiteler ne işe yarar. Nitelikli eğitim veren üniversiteler kurmalıyız. Hukukta adalet, kazançta bereket, okulda saadet tek çare Milli İttifak. Mazlum kardeşlerimiz bizleri bekliyor. Onlara ulaşmamız lazım. Bizim dışımızdaki partiler ne vaad ediyor. Uşaklıktan, Batı’ya kul olmaktan başka ne vaad ediyorlar. Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye için var mısınız? Yolunuz açık kazanız mübarek olsun.”

SEVGİDE KARDEŞLİKTE İTTİFAK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bugün kısır çalışmalarla milletimizi oyalayanlar, algı operasyonlarıyla milletimizin oyuna ipotek koyanlar biz asla bu kısır çatışmaların içerisinde olmayacağız. Bunların bu tartışmaların yerine bu kayıkçı tartışmalarının yerine milletimizin önüne bir iktidar alternatifi koymak istedik ve koyduk Allah’ın izniyle. Sevgi, barış, kardeşlik, ittifakta birleştik” dedi. Çözüm süreciyle ilgili endişelerini de paylaşan Destici, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Terör örgütü kendi kolluk kuvvetlerini, kendi vergi dairelerini kurdu. PKK sınır dışına çıkacak dediler çıktı mı? Silah bırakacak dediler? Bıraktılar mı? Bizim kardeşlerimizi bir kenara bıraktılar. Meselelerini PKK ile çözmek istediler. Sadece PKK’yı muhatap aldılar. Manevi önderlerimizi, Arap kardeşlerimizi, Said Nursi’nin geride bıraktıklarını, korucuları muhatap almadılar. 21. yüzyılın eşkıyalarını muhatap aldılar. Neyin pazarlığını ettiklerini açıklasınlar? İki dilli, iki bayraklı bir çözüm sözü verdiniz mi? Çıkın mertçe açıklayın. Yoksa kim çözüme karşı çıkar. Hepimiz barıştan, kardeşlikten yanayız. Şu anda yapılan barış değil, kardeşlik değil. Terör örgütü güçlendiriliyor ve bir devletin temeli atılıyor. Türkiye’nin en temel sorunlarının başında ekonomik sorunlar geliyor. Bu sorunları ortak bir havuzda topladık. 26 Nisan’da bunları tüm Türkiye’ye açıklayacağız. 50 milyondan insan açlık sınırı altında yaşıyor. 6 milyonu asgari ücretli. Bunların tamamı açlık sınırının altında 950 TL’ye mahkum edilmiş. Milli gelir 8 bin dolara düştü. Türkiye OECD’i ülkeleri arasında en fazla işsizin bulunduğu ülke. Bütün bunları gizliyorlar. Milli İttifak’ın mimarları milletimizin açlığına da yokluğuna da çare olacak inançlı ve temiz kadrolar Büyük Birlik ve Saadet’te var değerli kardeşlerim.”

DARBE ANAYASINI DEĞİŞTİREMEDİLER

Türkiye’nin hala darbe anayasıyla yönetildiğinin altını çizen Destici, şunları söyledi: “35 yıl geçmesine rağmen hala Türkiye darbe anayasıyla yönelitiliyor. Darbe anayasıyla Türkiye’yi yönetmeye devam ediyorlar. 12 Eylül Referandumunda darbe anayasası değişsin diye “evet” oyu verdik. Fakat bunların böyle bir derdi yokmuş. Onların tek derdi ne olursa olsun iktidarda kalmak. Millet kim seçerse, milletimizi o yönetecektir. 28 Şubat’ta tanklar namlusunu kardeşlerimize çevirmişti. Muhsin Başkanımız çıktı ve “Millete namlusunu çeviren tanklara selam durmam” dedi. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları 1996 yılında Meclis’e gelerek Refah Yol hükümetini bütün baskılara ve tehditlere rağmen destekledi. Müslümanların iktidara gelmesini kimse engelleyemez dedi. Barajını kaldırmadılar. Hazine yardımını adil dağıtmadılar. Barajı kaldırırlarsa Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ittifakı iktidara gelecek diye korktular. İşinize gelmediği için HSYK’nın yapısını değiştirdiniz, Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştirdiniz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Artık sıra sizde. Girilmedik ev, sıkılmadık el kalmayacaktır. Ey Müslüman Türk milleti sıra sizde.”

img_5053

MİLLİ İTTİFAK ZAFER KAZANACAK

Toplantıda konuşan BBP İl Başkanı Osman Seçgin, Milli İttifak’ın seçimlerden zaferle çıkacağını belirterek, “8 Haziran Milli ittifakın günü olacaktır” dedi. Saadet Partisi İl Başkan Vekili Ahmet Büyüktermiyeci, ise “7 Haziran’da gerçekleşecek genel seçimler ülkemiztarihinin gireceği en önemli seçimlerden bir tanesidir. Yaşanabilir Türkiye için canla başla çalışacağıçz. Bu milletin gönlünde taht kurmuş bu iki partinin seçimlere ittifak halinde girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu kadroları yönetim makamına ulaştırmak için teşkilatlarımız gece gündüz seferber olacaktır. Toplantımıza teşrif eden genel başkanlarımıza ve herkese teşeekkür ederiz” diye konuştu. Saadet Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya ise “Bir birlik ve beraberlik müjdesi Konya’dan veriliyor. Ülkemizde ayrışmanın yaşandığı, İslam dünyasında ayrışmanın yaşandığı bir dönemde bu ittifak önplana çıkmaktadır. Bu ittifakı sağlayarak, çatışmadan, kaostan, her türlü ötekeleştirmeden uzak tutarak, çalışacağız. Bugün tarihi bir gün. Bugün son derece son derece önemli bir gün. Bugün birlik ve beraberlik bütünlüğü ifade eden bir çalışma var. Ülke bunu konuşacaktır. Gençlerimizin hayalleri geleceklerini şekillendireceğiz. Merhum Erbakan Hocamız ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anıyoruz” dedi. Saadet Partisi Millitvetkili Adayı Mehmet Yaman Erkoç, ” “Milletimiz ve ülkemiz için bizi Milli İttifak çatısı altında birleştiren herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel birlikteliğin yurdumuzun her yerinde dalga dalga yayılmasını niyaz ediyorum. Mazisi tertemiz iki partinin ittifak yapması milletin umudu olmuştur. Televizyon ve sosyal medya eliyle birlikte insanların propagandaya tutulduğu bir dönem yaşıyoruz. Parçalanmaya ve bölünmeye düştüıümüz bir dönemde Türk milletine umutsuz olmayın diyoruz. 7 Haziran’da artık bir alternatifimiz var. Bir çıkışımız var. O çare Milli İttifak’tır. Türkiye’mizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin bölünmez bütünlüğü bizim kutsal davamızdır. Adaletsizliğe ve suikastlere uğradık. Dünya malına tamah etmedik. Başımız öne eğilmedi” dedi. Konuşmaların ardından Saadet Partisi Milletvekili adayları Tacettin Çetinkaya, Mehmet Cemal Erkoç , Hasan Hüseyin Uyar, Mehmet Emin Bozkulak, Mustafa Derbentli, Mahmut Semih Aça, Hüseyin Saydam, Hasan Türksoy, Mehmet Parlak, Abdulkadir Güzel, Fatih Oruç, Mehmet Rüştü Açıksöz, Sinan Toprak ve Yasin Bağçıvan partilileri tek tek selamladı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.comimg_5249 img_5420 (1)

Bu haber 2339 kez okundu.
Dünya'dan Haberler - 8:43 am A A
BENZER HABERLER