20° Kapalı

YÖRÜKLERDEN ŞEHİT AİLELERİNE ANLAMLI ZİYARET

Ilgın Gündemi - Ocak 2, 2017 9:51 pm A A

Konya Yörük Türkmen Derneği ve Türkiye Yörük Türkmen Birliği Bacı Beyler Teşkilatı Konya Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.Kaynak: Konya Şehit Aileleri Derneğine anlamlı ziyaret.

Konya Yörük Türkmen Derneği ve Türkiye Yörük Türkmen Birliği Bacı Beyler Teşkilatının;’Mutluluklar paylaştıkça çoğalır-acılar paylastıkça azalır’ fikrinden yola çıkarak,Konya Şehit Aileleri Derneğini ziyaret ettiler.

Başkan Recep Pekdemir Başta olmak üzere,Şehit anne-baba ve eşleri bütün içtenliğiyle misafirlerini karşıladılar.
Okunan Kur’an tilavetinin ardından, Dernek Üyelerini lokma ikramında bulundular.
Bacı Beyler Teşkilatı Başkanı Ayşe Yavuz yaptığı kısa konuşmasında;
“2017 yılının barış ve kardeşlik içinde geçmesini  diliyorum.Ülkemizde bu yıl yaşanan acıların tekrar yaşanmamasını,
ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmaması için can veren bütün Şehitlerimizi Rahmetle anıyorum.Sizlerle olmaktan çok mutluyuz.Bu güzel ortama bizi de dahil ettiğiniz için teşekkür ederim.Biz Yörük Türkmen derneği ve Bacı beyler teşkilatı olarak her zaman yanınızda olduğumuzu ve olacağımızı bilmenizi isteriz.Bugün burada bizi ağırlayan,her şeye rağmen güler yüzlerini eksik etmeyen sizlere tekrar teşekkür ediyorum” sözleriyle sona erdirdi.

Yörük Türkmen Derneğinin bir gönüllüsü ve Hakikatperver ailesinin üyesi olarak biz de oradaydık.Onları tanımak,onların yanında olmanın gurunu yaşadık.

Başkan Recep Pakdemir’e çalışmaları ve sorunlarını sorduğumuzda;15 gün aralıkla bir araya gelerek Kur’an-Kerim okuyoruz,dua ediyoruz. Derneğimiz her gün ve herkese açıktır.Şu an kayıtlı 143 üyemiz var.Konya ve çevresinde de 450’yi aşkın şehit ailemiz var.Dernek olarak aileleri ziyaret ediyor derneğimize davet ediyoruz,ancak bizi yeterince tanımıyorlar.

Bizim en büyük sorunumuz,bizim için acı olan şey unutulmak.Sadece Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma haftasında ,Şehit cenazeleri geldiğinde hatırlanırız.Siyasilerimizde seçim zamanı,böyle bir dernek varmış diyerek  gelirler.Derneğimizin yerini bilmeyen siyasiler,bürokratlar var.Bunlar bizi üzüyor.
Şehit ailesi ne istiyor biliyor musunuz? Hatırlanmak,tebessüm,güler yüz istiyor.Çok şükür,Allah devletimize zeval vermesin,bizim kimseden maddi bir beklentimiz yok.Sadece unutulmak istemiyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek bulunduğumuz binayı bize tahsis etti, kendisine minnettarız.Bazı büyük şirketlerimiz,odalar ve bazı Belediye Başkanlarımız da zaman zaman desteklerini esirgememekdedirler.
Şehit aileleri olarak tek dayanağımız,ebedi alemde evlatlarımızın şefaatını almayı umut edip,onlara layık ana baba olmaktır.Şehit ailesi olmanın gururu ile başımızı dik tutuyoruz.Allah korusun bir terörist aileside olabilirdik..
Bizim bir sloganımız var.’Oğulsuz yaşanır ,ama vatansız yaşanmaz’ Bu bizi ayakda tutan bir düstürdür” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Bu haber 914 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:51 pm A A
BENZER HABERLER