14° Kapalı

Yörükler’den açıklama

Ilgın Gündemi - Kasım 8, 2018 4:26 pm A A

Dün akşam bir sosyal medya hesabında “İlçemizde dönem dönem farklı kesimler tarafından (içindeki Yörük’lerinde geçtiği) toplantılar düzenlendiği ve bu toplantıların herhangi bir sonuç elde edemeyeceği dile getirilmiştir. Paylaşımın altına yapılan bazı yorumlarda; yerli yabancı diye ayrım yapılmayacağı, çok bilmiş geri zekalı insan müsveddelerinin yüreklerine bakmadan sadece kafalarındaki düşünceleri söyleme hastalığı olduğu ve başka bir şahıs tarafından haklısın denildiği, başka bir şahıs tarafından manyak bunlar denildiği” paylaşımları üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

      Bilindiği üzere Ilgın’ımız maalesef özellikle son dönemde kavgalarla anılan bir şehir olmuştur. Birlik ve beraberliğin rafa kaldırıldığı bu şehirde bu tür toplantıların yapılması neden bazı şahısları rahatsız ettiği merak edilmektedir. İçimizdeki bazı şahısların fitne tohumlarını yeşertmekte ısrarlı olduğu; birlik ve beraberlik düsturunu sağlamama yolunda ısrarla çalıştıkları görülmektedir. Bir söz vardır anlayanlar için; it ürür kervan yürür.
Hz. Peygamberimiz Veda Hutbesinde Acemin-Arapa, Arabın-Aceme üstün olmadığı, üstünlüğün sadece takva ile sağlandığını bilmekteyiz. Biz Yörüklerin bu milletin her daim birleştirici çimentosu olduğumuzu, ülkemizin zor zamanlarında elini taşın altına koyduğumuzu ve bazı güruhlar gibi vatan hainliği yapmadığımızı herkesin bildiği aşikardır. 


Bizler Yörük’lüğümüz ile hiçbir zaman övünmedik. Sadece bizde buradayız demek istedik. Toplumu oluşturan bir yapı taşının da Yörüklerden oluştuğunu, bunun toplum tarafından kabul görülmesi gerektiğini, konu vatan- millet olduğu zaman çamur atanlardan daha çok milliyetçi olduğumuzu ve bu vatan için canımızı seve seve verebileceğimizi de ifade etmek isteriz.


Ata yurdu Orta Asya’ya kadar kökenleri dayanan Yörük- Türkmenlerin yaptığı bu tarz toplantılardan kimseye zarar gelmeyeceği, aksine birlik ve beraberliğin bu toplumun ivedi ihtiyacı olduğu, zeka seviyesini ölçmenin kimsenin haddi olmadığını, tarafımızca çok bilmişlikten daha çok haddimizin bilindiği, Yörüklerin insan müsveddesi değil bu toplumun gururla dile getirilen çalışkan birer ferdi olduğu, sosyal mecralarda düşünce söylemeyi hastalık gibi değil Anayasamızın ilgili hükümleri gereğince birer hak olduğunun bilinmesini isteriz.
Gazi Mustafa Kemal’in “Ey ağalar beyler, Toroslara çıkın bir bakın. Nerede kara bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa dünyada hiçbir güç bizi asla yenemez,” dediği gibi bizim bu milletin bir neferi olduğumuzun bilinmesini isteriz. 


Çamur at izi kalsın mantığı ile birilerini karalamayı adet edinen şahıslar başta olmak üzere bundan sonra yapacağımız her türlü çalışma ve organizasyon tüm vatandaşlarımıza açıktır. Bizler kapıları kapatan değil açan bir zihniyet ile eleştiri ve karalamayı tam ayırt 
edemeyenlerin de bilmesini isteriz ki; biz bu deveyi güderiz. Bu topraklarda kurulacak bütün kara çadırlarda ayran içmeye herkesi bekleriz. 


KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR…
ILGIN YÖRÜKLERİ DAYANIŞMA ve İSTİŞARE GURUBU

Bu haber 1866 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:26 pm A A
BENZER HABERLER