20° Parçalı bulutlu

“Yetim Dayanışma Günleri” etkinliği

Eğitim - Mart 29, 2018 10:00 am A A

Ilgın’da “Yetim Dayanışma Günleri” etkinliği kapsamında fidan dikin etkinliği düzenlendi.

İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilciliği “Yetim Dayanışma Günleri” etkinliği kapsamında 300 fidanı toprakla buluşturdu.

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilciliği’nin “Yetim Dayanışma Günleri” programı kapsamında yetim çocuklar fidan dikti.

İHH Ilgın Temsilcisi Abdullah Yağcı Ilgın ilçesi Çavuşcugölü yolundaki alanda düzenlenen etkinlikte yetimlerin keyifli saatler geçirdiğini söyledi. Yetimlere doğa sevgisi aşılamak ve insanlığa faydalı işler yapma şuuru kazandırmak için toplandıklarını aktaran Yağcı, “Yetim çocuklarımız Gönüllüler ve öğrenciler burada, Kalabalık bir Aile olarak 300 fidanı dualarla toprakla buluşturduk.Bu yıl ilkini yaptığımız bu programı,doğanın yenilenmesi için burada yetim yavrularımızla gerçekleştiriyoruz. İnsanların yeşille bezenmiş bir doğada yaşaması için bu fidan dikimi etkinliği önemlidir” diye konuştu.

Yağcı, yetimlerin kendilerini fidan gibi hayal ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Nasıl bir fidan büyüyüp Ağaç olunca insanlığa hizmet veriyorsa bu yetimlerimiz de en güzel şekilde yetişip insanlığın hayrına olan işleri yapacaklardır. İnşallah yetimlerimiz onlara verdiğimiz emeklerle büyüyecekler. Bu işler birer eğitimdir. Fidan dikmek bu eğitimin bir parçasıdır. Bu yavrularımız da doğa sevgisi kazanıyor. İnsana hizmet etme, faydalı ve hayırlı işlerle uğraşma alışkanlığı kazanacaklar. Bu yavrularımız, sokak çocuğu olmayacak Ülkesine, ailesine ve çevresine hayırlı faydalı bireyler olarak yetişecekler. Ayrıca yetim dayanışma günlerinde çok sayıda program düzenleyeceğiz” dedi.

İHH’nın Yetim Dayanışma Günleri” etkinliğinin geleneksel hale geldiğine dikkati çeken Yağcı, bu kapsamda nisan ve mayısta önemli programlar düzenleneceğini bildirdi.

Programa Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici,Türkiye Gençlik kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, Ilgın Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, Eğitim Bir-Sen Ilgın şube Başkanı Mehmet Kurt,  Kontimder Ilgın Temsilcisi Gürol Turan, Ilgın Gençkonfed Temsilcisi Ramazan Yağcı, ve gönüllü vatandaşlar ile yetimler katıldı.

 

Bu haber 2910 kez okundu.
Eğitim - 10:00 am A A
BENZER HABERLER