Açık

Yağmurun Etkili Olduğu Ilgın’na Kar Müjdesi

Ilgın Gündemi - Kasım 27, 2021 9:18 pm A A

Son iki yıldır kuraklığın gündemden hiç düşmediği Ilgın’da son günlerde düşen yağmur sevinçle karşılandı. Meteoroloji’nin tahminlerine göre yağış pazar günü de sürecek. Çarşamba günü ise Ilgın’da kar bekleniyor.

Kuraklığın etkisi nedeniyle toprağın suya aç olduğu Konya Ovası‘nda son günlerde etkisini gösteren yağmur, özellikle hububat ekilişlerini tamamlayan çiftçiyi sevindirdi. Kent hafta sonuna da yağışlı bir havada girdi. 

KONYA’DA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK Mİ?

Meteoroloji’nin tahminlerine göre Konya’nın tüm ilçelerinde sağanak yağış pazar günü de devam edecek. Gün içerisinde hava sıcaklığının 16-18 derece civarında olması bekleniyor.

Kent yeni haftaya ise rüzgarlı bir havayla başlayacak. Salı günü ise Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kulu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak‘ta yeniden sağanak yağışın kendisini göstermesi öngörülüyor. 

ÇARŞAMBA GÜNÜ BİRÇOK İLÇEDE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji’den Konya’nın bazı ilçelerine kar müjdesi geldi. Çarşamba günü Ahırlı, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak‘ta hafif kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Konya’yı önümüzdeki günlerde daha soğuk günler bekliyor. Hava sıcaklığının çarşamba günü 10 derece birden düşeceği tahmin ediliyor. 

KONYA’NIN TÜM İLÇELERİNDE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ


Bu haber 1615 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:18 pm A A
BENZER HABERLER