13° Kapalı

Vehbi Başkan Dur Durak Bilmiyor

Ilgın Gündemi - Eylül 18, 2014 9:47 am A A

Ticaret Odası Üyelerine Eğitim Verecek

Ilgın Ticaret Odası Başkanlığı Şirketlerde Kurumsallaşma Eğitimi Semineri Verecek.

Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi ÖZLEN sitemize yaptığı açıklamada; 19 – 20 Eylül 2014 Cuma ve Cumartesi günleri saat 10 ila 17 arasında Ilgın Ticaret Odası toplantı salonunda Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitim Semineri verileceğini ve bu önemli konuda tüm üyelerimizin şirket veya şahıs firması olsun katılımlarını beklediklerini belirtti.

 

Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi ÖZLEN ,  Kurumsallaşmanın önemini ise şöyle anlattı.  “Bir işletmeyi bir insan hayatına benzetirsek , kurallı olmanın bu hayata sağlayacağı faydalar  saymakla bitmez. Gerçekten de hangi gün ne yapacağı belli olmayan, nerde sabah orda akşam bir hayat yaşayan, günlük çözümlerle hayatını sürdürmeye çalışan, gelişigüzelliği tercihlerde bulunan bir insanın, bir şirketin, başarılı işlere imza atması zordur. Söz konusu olan bir aile şirketi ise kurumsallaşma daha da büyük önem taşır. Çünkü işin tepesinde aile üyeleri yer alır. Aile üyeleri birbirlerine akrabalık bağları ile bağlıdırlar. Yani işteki birliktelik veya ortaklıklarından önce akrabalık bağı ile buluşurlar. Akrabalık bağı ise duygusal kökenlidir. Kısacası aile duygusal ilişkilerin hakim olduğu bir birlikteliktir. Oysa ki işletme, mantığının ve bunun uzantısı kuralların hakim olduğu bir sosyal kurumdur. Bu, aile ilişkilerinde kuralların olmadığı anlamına gelmez. Ailede de kurallar vardır. İş yerinde de duygular vardır. Ama aile ilişkilerinde belirleyici olan baskın ilişki biçimi duygusal, iş yerinde ise mantık kökenlidir.”

 

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Ilgın’da , “Şirketlerde Kurumsallaşma” Eğitim Semineri verilecek. Konya  ABİGEM Uzmanı Erhan KARAGÖZ tarafından verilecek seminerin Ilgın Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenleneceği ve katılımın ücretsiz olacağı belirtildi.

 

Şirketlerin profesyonel olarak yönetilebilmesi amacı ile verilecek eğitimde kurumsallaşmanın gereklilikleri, şirketlerde kurumsallaşmanın önündeki engeller ve bunları aşmanın yolları anlatılacak.

Bu haber 1242 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:47 am A A
BENZER HABERLER