28° Kapalı

Uysal’ca Köşemiz

Ilgın Gündemi - Ekim 13, 2014 2:26 pm A A

İki mezra arasında husumetlikler sürerken batıdaki mezradan bir şahıs doğudaki mezradan diğer bir şahıs ile basit bir hiç yüzünden kavga yaparlar. Kavga sonucunda batıdaki şahıs doğudaki şahsı silahla ateş ederek öldürür.

Vuran şahıs hapse vurulanda mezara gider.

İki mezra arasında husumetliğin devam etmemesi ve barışın sağlanması için vurulan tarafın bir yakını veya kardeşine vuran tarafın kız kardeşini gelin etmek gerekmektedir. Nitekim vuran tarafın kız kardeşi vurulan kişinin kardeşine gelin olarak verilir. Böylelikle barış sağlanmış olur.

Aradan yıllar geçer. Mahkum olan kişinin cezası tamamlandıktan sonra hapisten çıkarak mezrasına gelir. Katilin kız kardeşi , eniştesi yiğeni bunu geçmiş olsun ziyaretine gelirler. Güzel güzel konuşarak yiyip içip vedalaşarak ayrılırlar.

Ancak kız kardeşini bir oğlu deli kanlılık çağına gelmiştir. Bu arada baba oğluna silah kullanmasını öğreterek iyi bir avcı durumuna getirmiştir. Amcanı vuran hapisten çıktı . Amcanın kanı yerde kalmayacak onu öldürmek sana düşer diye öğütleyerek oğlunu iyice işemiştir.

Aradan belli bir müddet geçtikten sonra hapisten çıkan kayın kız kardeşini eniştesini ve yiğenini ziyarete gider. Bu arada katilin kız kardeşi beyinin oğlunu dayısını öldürmesi için öğütlediğinden haberdardır.

Ziyaret biter ve katil geri mezrasına dönmek üzere eniştesi gilden ayrılır.Enişte ve oğlu katili öldürmek için pusu yerine gitmek üzere evden ayrılırlar. Katilin kız kardeşi bu durumu bildiği için oda silahını alarak pusu yerine onlardan önce vararak saklanır. Enişte ve oğlu katilin önünü keserler. Bu arada katilin kız kardeşi saklandığı yerden çıkarak kardeşin arkasına alarak benim kardeşimi vuramazsınız diyor. Baba ve oğul önümüzden çekil kardeşimin kanıı yerde kalmayacak diyorlar. Bunun üzerine kız kardeş sakın yaklaşmayın en ufak bir hareket yapmayın. Şayet kardeşimi vurmaya kalkarsanız sizi öldürürüm diyor. Ne kadar ısrar ettilerse kadın çekilmiyor. Baba ile oğul tam silaha sarılırken kadın silahına sarılıp kocası ve oğlunu vurarak öldürüyor.

Kadın katil olarak huzura çıkarılır. Erkan hayretler içindedir. Bu nası l bir şey bir kadın hem kocasını hemde oğlunu öldürür.

Kadın sorgulanıyor. Bu durum nenin nesi diye:

Efendim koca her yerde bulunur. Çocuk beldedir her zaman çocuk yaparım. Ya kardeş nerde bulunur bir daha kardeş gelirmi diyerek herkesi hayretler içinde bırakıyor.

ANLAYANA???????????????

Halil İbrahim UYSAL

Bu haber 1291 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:26 pm A A
BENZER HABERLER