10° Açık

“Ümmetin ulaşamadığı yer kalmasın diye”

Ilgın Gündemi - Ağustos 2, 2019 10:52 am A A

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilciliği birçok faaliyete öncülük yapması ile bütün kuruluşlara örnek olacak davranış sergiliyor.

İHH her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramında ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülsün diye yaklaşık 65 bin hisse kurban kesecek.

Hedeflerinin bütün İslam dünyasına ulaşmak olduğunu vurgulayan İHH İnsanı Yardım Derneği Ilgın Temsilcisi Abdullah Yağcı, İslam dünyasının sorunlarını yerinde tespit edebilmek sağlıklı bilgiler elde edebilmek için biz kurbanı bir yerde bu işlere hizmet eden bir hayır olarak o günden bu güne devam ediyoruz. Hiçbir yardımı kendisinden ibaret görmüyoruz” dedi.

“AÇLIĞIN SEBEBİNİ DÜNYAYA HAYKIRMAK ZORUNDAYIZ”

Yaptıkları yardımların mazlumların birbirleriyle kenetlenmesi için de yapıldığını belirten Başkan Abdullah Yağcı, “Mazlumların ayağa kalkabilmeleri, zor durumdan kurtulabilmeleri, tekrar güçlü ve haysiyetli,  şerefli bir hayata yerleşmeleri için biz yardımları aracı olarak kullanıyoruz. Sadece yardım etmek için değil. Açın karnını doyuralım çekilelim gelelim diye bir şey yok. Biz önce orada açlığın sebebini bütün dünyaya haykırma mecburundayız. Orada o açlığa sebep olan dünyanın açgözlülerin ellerini oradan çektirmek için gayret etmek durumundayız. Yani biz sorunun kaynağı ile ilgilenen bir yardım kuruluşuyuz” şeklinde konuştu.

Bu haber 1135 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:52 am A A
BENZER HABERLER