11° Açık

Ümmet Kudüs için ayakta

Ilgın Gündemi - Şubat 10, 2020 1:49 pm A A

ABD Başkanı Trump’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı “Yüzyılın Anlaşmasına” tepki göstermek, Filistin’in yalnız olmadığı mesajı vermek ve Filistin’in tamamının Kudüs’ün başkenti olduğunu haykırmak için ümmet, İstanbul’da ayağa kalktı

Saadet Partisi’nin öncülüğünde ve 60’tan fazla da STK’nın desteğiyle “Yüzyılın Zorbalığına Karşı Büyük Kudüs Mitingi” Yenikapı’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Berna Sukas, diğer partilerin genel başkan yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mitinge destek veren STK’ların temsilcileri ve yüzbinlerce vatandaş katıldı. Mitingde Filistin’in yalnız olmadığı, Kudüs’ün tamamının da Filistin’in başkenti olduğu vurgusu yapıldı. Ayrıca mitingde sadece Türk ve Filistin bayrakları dalgalandırıldı. Miting alanında ezgi ve marşlar söylendi. “Siyonizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Büyük Kudüs Mitingi, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

KEŞKE BÜTÜN SİYASİ PARTİLER BURADA OLSAYDI

ABD ve İsrail’in Yüzyılın Anlaşmasıyla sadece Filistinliler’e ve Müslümanlara değil, bütün insanlığa savaş ilan ettiğini ifade eden Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Sizin savaş ilanınıza karşı, barış mekânı olan Kudüs’ü her zaman koruyacağız” dedi. “Erbakan’ın da bizlere emaneti olan Kudüs’e her zaman sahip çıkacağız” diyen Davutoğlu, “Kudüs, İslamdan koparılmak isteniyor. Biz, işgali nasıl İstanbul için kabul edemezsek, Kudüs için de etmeyeceğiz. Kudüs’süz Filistin, Filistin olmadan da barışın olduğu bir Ortadoğu düşünülemez. Filistin’de bir Apertheid oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu plan Filistinli kardeşlerimizin sesini kısma projesi. Bu plan Filistin’i bir açık hava hapishanesine dönüşmesi demek. Bu da asla olmayacak. Ortak ilkelerimiz, idrakımız için hep beraber omuz omuza vermeyi bilmeliyiz. Türkiye’deki bütün siyasi partiler buraya davet edildi. Keşke farklılıkları unutup, kalbimizdeki Filistin aşkı için omuz omuza verebilseydik. Mesele Filistin ise ‘Herşey teferruat’ demeyi bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

KUDÜS HERKESİ BİR ARAYA GETİREN DAVADIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kudüs’ün bütün Müslümanlar için önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti. Kudüs’ün diğer dinler için de kutsal olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kudüs’ün bir barış şehri olması gerekir. Din merkezli savaşların merkezi oldu. Çağımızın haçlı zihniyetiyle Kudüs, Filistinliler’in elinden alınmak isteniyor. Kudüs, Filistin’den, Filistin, Müslümanlardan koparılmak isteniyor. Irkçı Emperyalistler, bizi bölmeye çalışıyorlar. Bütün mazlumların birleşmesi bizim ahdimizdir. Rahmetli Erbakan’ı saygı ve rahmetle anıyorum. Bakıldığı zaman Kudüs, farklı görünen iki görüşü bile bir araya getiren davadır. Günümüzün Firavunlarına karşı, her birimiz bir Musa’yız. İslam dünyasındaki tüm parçalanmışlığa rağmen, Allah; hak, hukuk ve adalet diyenlerle beraberdir.”

YARIN TÜRKİYE’NİN BÜTÜNLÜĞÜ DE SIKINTIYA GİRER!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuşmasına diğer partilerin genel başkanlarına mitinge katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladı. Trump’ın anlaşmasını yüzyılın anlaşması olarak görmediklerinin, yüzyılın paçavrası olarak gördüklerinin altını çizen Karamollaoğlu, ırkçı Emperyalizm ve Siyonizme seslenerek, “Bu meydanda sultan Fatih’in yolunda gidenler var. Hayat, iman ve cihattır diyen Erbakan’ın sevdalıları var. Bilmenizi istiyorum; Filistin, ezelden ebede bir İslam devletidir. Kıyamet gününe kadar da bu gerçek değişmeyecektir” dedi. ABD’nin yaptığı yüzyılın anlaşması açıklamalarıyla savaşa ve kaosa sebebiyet vermek istediğini aktaran Karamollaoğlu, “Yüzyılın anlaşmasını kabul etmiyoruz, bu olsa olsa yüzyılın ihanetidir. Kanla alınmış topraklarımız, para ile satılamaz. Filistin, 100 yıldır devam eden bir planın hedefindedir. Bu planın adı da Büyük Ortadoğu Projesidir. Bu proje 5 ayaklıdır. Bu anlaşmayla son çiviyi çakmaya çalışıyorlar. Son hedefleri de Türkiye. Bugün Kudüs’e sahip çıkamazsak, yarın İstanbul’u dile getirecekler. Yarın, Türkiye’nin bütünlüğüyle tehdit edecekler bizi. Irkçı Emperyalizm, adım adım amacına ulaşırken, biz ne yapıyoruz? İslam dünyası olarak bizim problemimiz ırkçı Emperyalizmin gücü değil, bizim içinde bulunduğumuz acziyettir. Artık lafla peynir gemisi yürümüyor. Cılız açıklamalar, sözde kınamalar İsrail’i daha da cesaretlendirmekten başka işe yaramıyor. Kısa vadede D-8’ler harekete geçirilmelidir. İslam ülkeleri İsrail ile olan diplomatik ilişkilerini askıya almalı, yaptırımlar devreye sokulmalıdır” diye konuştu.

FİLİSTİN SİYONİSTLERİN ÇİZMESİ ALTINDA EZİLMEYECEK!

HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ise şunları kaydetti: “Kudüs, satılık bir arsa değildir. Bu ruh ve heyecan devam ettiği müddetçe Kudüs, ümmetin değeri olmaktan çıkmayacak. Bu birliği, dirliği ve heyecanı bu alanlarda bırakmamız gerekir. İhtilafları bir tarafa bırakıp, ümmetin birliği için bu birliği daha da güçlendirmek gerekir. Bu davet için Saadet Partisi’ne teşekkür ederiz. Elimizden geleni biz de yapacağız. Diyarbakır, Sakarya’da da ‘Kudüs Müslümanlarındır’ diye haykırılıyor. Bu günü bir milat olarak görelim. Bu planı yapanlar, yaptıkları bu planın altında kalacaklar. Dünyada 139 İslam ülkesi Filistin’i devlet olarak tanıdığını ilan etti. Biz, bu ülkelerin Filistin’e verdiği sözü tutmalarını istiyoruz. Filistin’i desteklemelerini istiyoruz. Filistinliler, kendilerini korurlar. İsrail’in anladığı tek dil kuvvettir. Filistin, asla Siyonistlerin çizmesi altında ezilmeyecektir.”

FİLİSTİN’İN OLMADIĞI BİR BARIŞTAN SÖZ EDİLEMEZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Çok özel bir mitingle bir araya geldik. Saadet Partisi’nin düzenlediği bu mitingde yüzbinlerce vatandaşımızla bir arada olmaktan son derece mutluyum. Yüzyılın Planı açıklandı. Bir barış planı dediler. Sözüm ona İsrail ve Filistin arasında kalıcı bir plandan bahsedildi. Bu planın açıklanmasında bu işin gerçek muhatabı olan Filistin orada yoktu. Kendileri yazdılar, kendileri oynadılar. Amaç gerçek barış ise Filistin’in olmadığı bir barıştan söz edilemez. Kudüs’ün statüsü aynı zamanda İslam coğrafyasının ortak mücadelesidir. El-Aksa Camii bizlerin ilk kıblesidir. Güçlü olan, her zaman haklı değildir. Adaletin olmadığı, tüm tarafların haklarının dikkate alınmadığı hiçbir plan hayata geçemez. Filistin halkına reva görülen bu plan, asla kabul edilemez. Mazlum Filistin halkının şimdiye kadar yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Omuz omuza bir arayadayız” şeklinde konuştu.

KONYA’DAN DA BİNLERCE KİŞİ MİTİNGE KATILDI

Mitinge Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı da damga vurdu. İl Başkanı Hüseyin Saydam öncülüğünde mitinge il yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe teşkilatları, diğer ilçe teşkilatları, kadın kolları ve gençlik kolları da eksiksiz katıldı. Binlerce kişi, Filistin’in yalnız olmadığını haykırmak için Konya’dan soğuğa ve şartlara aldırış etmeden İstanbul’a mitinge katılmak için yola çıktı. Milli Görüş’ün başlangıç noktası olarak görülen, merhum Erbakan’ın da ayrı bir önem verdiği Konya ve Milli Görüş teşkilatları mitingde farklılıklarını yine gösterdi.

Bu haber 2410 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:49 pm A A
BENZER HABERLER