21° Kapalı

Torku’ya Ilgın Meslek Odaları sahip çıktı “Ilgın’dan tek ses yükseldi”

Ekonomi - Haziran 18, 2019 6:21 pm A A
  1. Ilgın STK’larından Torku’nun yanındayız açıklaması

Ilgın Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri Torku’ya yapılan saldırılarlara ilişki ortak bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Silahlı terör örgütü FETÖ’nün Konya’dan firar eden firari isimleri sosyal medyada yalan yanlış asparagas sosyal medya paylaşımları ile ülkemizin en itibarlı markalarından birinin sahibi bölgemizin gerek istihdam gerek üretim hacmi itibarıyla en büyük şirketlerinden biri Konya Şeker’i ve sahibi ülke çiftçisi olan TORKU markasını hedef almışlar, yaptıkları bu algı operasyonu ile de gerçekte ülkemiz ekonomisi hakkında hem içeride hem dışarıda kafaları karıştırmak, ülkemiz ekonomisine yönelik güven ortamını zedelemek istemişlerdir.

İftiralarında atış tahtasına bu sefer TORKU’yu yerleştirenlerin hedefi biliyoruz ki asıl itibarıyla ülkemiz ekonomisi ve milletimizin huzuru, refahıdır. Ülkemizin her değerine, ülkemize her katkı verene, Türkiye’yi büyüten herkese ve her kuruma iftira atmayı, düşmanlık yapmayı varlık sebebi kabul eden milletimize ve ülkemize karşı karanlık emelleri olanlara maşalık yapan bu güruhun atış tahtasında bugün TORKU var, yarın başkaları olacak. Ancak unutmasınlar ki, çakallar istedi diye aslanlar ölmez.

Nitekim, onlar yalanlarını sosyal medyadan yayarken İSO 500 sıralaması yayınlanmış ve batıyor dedikleri Konya Şeker’in ülkemizdeki 500 sanayi devi arasına 3 şirketi daha girmiş ve üretimden satışlara göre sırlanan 500 Sanayi Devinin arasında 4 şirketiyle Konya Şeker Konya’mızı temsil etmiştir.

Başta Konya olmak üzere Türkiye genelinde yüzbinlerce çiftçiyi ekonominin etkin aktörü haline getiren, çiftçinin ekonomisini ve üretimini büyüten, binlerce hemşehrimize istihdam sağlayan, başta pancar şekerinden ürettiği atıştırmalıklar olmak üzere gıda sektörüne getirdiği sağlıklı ürün yaklaşımı ile tüketicide güvenilir gıda farkındalığını oluşturan, iç pazardaki başarısını gittikçe artan ihracatı ile dış pazarlara taşıyıp, yurt dışında da raflarda gördükçe her seyahatte kökü bu topraklarda olanları gururlandıran “TORKU”’nun yanındayız.

Ilgın Meslek Odaları olarak biz biliyoruz ki, Konya Şeker‘in ayaklarına bastıkları kafaları karıştırmak için iftiraya, karalamaya, Konya Şeker de onlara inat, çiftçinin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisini büyütmek için büyük işler yapmaya devam edecek.

Çiftçinin işini, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisini büyütmek için sergilenen bu gayretin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Açıklamaya, Ticaret Borsası Başkanı Lütfü Koç, Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kara

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Can, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Serdal Ünal Esnaf, Kredi veKefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yüksel Eskici, S.S. Akşehir Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır katıldı.

Bu haber 2625 kez okundu.
Ekonomi - 6:21 pm A A
BENZER HABERLER