14° Kapalı

Torba Yasa’dan Oda Üyelerini Sevindiren Haber

Ilgın Gündemi - Eylül 29, 2014 2:03 pm A A

 

Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi ÖZLEN , 11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa’yı değerlendirdi. ÖZLEN, Torba Yasa çerçevesinde Ilgın Ticaret Odası  üyelerinin de birikmiş aidat borçlarını çeşitli avantajlarla ödeme imkânına kavuştuğunu söyledi.

 

Torba Yasa’ nın Ticaret Odası üyelerine getirdiği avantajları açıklayan Başkan ÖZLEN, ‘Torba Yasa’ olarak da bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun 10.09.2014 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve 11.09.2014 tarih ve 29116 mükerrer Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.

Özlen: “ 8 Taksitle Ödeme veya Peşin İndiriminden Yararlanma İmkanı”

Torba Kanun olarak da adlandırılan Torba Yasa’yı değerlendiren ÖZLEN, “Birikmiş vergi, SGK prim borçlarının ödenmesi açısından da önemli bir fırsat olarak düşünülen Torba Kanunu oda üyelerimize birikmiş aidat borçlarını üçer aylık dönemler halinde 8 taksitle ödeme imkanı tanıdı. Üyelerimiz, taksit yerine tek seferde ödeme yapmak isterlerse yüzde 10 indirim imkanından da yararlanabilecekler” diye konuştu.

Özlen : “yi-üfe esas alınacak “
‘Bu kanunun üyelerimiz için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum’ diyen ÖZLEN, Ilgın Ticaret Odası üyelerinin 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını, üretici fiyatları endeksi (Yİ-ÜFE) esas alınarak ve hesaplanarak oluşacak yeni tutar üzerinden ödemeleri halinde ise faiz ve gecikme faizinin silineceğini belirtti.

İlk Taksit 31 Aralık

Torba Yasa konusunda önemli bilgiler aktaran ÖZLEN, “Odamız üyelerinin aidat borçlarına üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeme imkanından yararlanabilmeleri için üyelerimizin 30 Kasım 2014 tarihine kadar Odamıza başvurmaları ve ilk taksitlerini de 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Torba Kanun ile üyelerimizin aidat borçlarını yapılandırma kapsamında taksitlendirmeleri halinde %20-25 arasında bir kazançları olacağını düşünüyorum” dedi.

Ödemelerin taksitle değil tek seferde yapılması halinde ise yeni hesaplanan tutar üzerinden yüzde 10 daha indirim yapılacağını açıklayan ÖZLEN, ” Üyelerimizin birikmiş aidat borçlarını ödemeleri için bu çok önemli bir fırsatı değerlendirmelerinde fayda vardır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kullanmakta olduğumuz programın altyapı çalışmalarını tamamlanmış ve Odamızdan başvurular alınmaya başlanmıştır.”

Bu haber 993 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:03 pm A A
BENZER HABERLER