25° Kapalı

Ticaret Odası’nda Torba Yasa Bilgilendirme Semineri Yapıldı

Ilgın Gündemi - Ekim 24, 2014 4:36 pm A A

Ticaret Odası’nda Torba Yasa Bilgilendirme Semineri Yapıldı

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı, Ilgın Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Ilgın Ticaret Odası işbirliğiyle “6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu” ile ilgili bilgilendirme semineri Ilgın Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Seminere Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım ÜNVER, Gelir İdaresi Grup Müdürü Tayfun SOYSAL, Gelir İdaresi Grup Müdürü Veysel BOSTAN, Gelir İdaresi Tahsilat Müdürü Fadik ERTAŞ ile çok sayıda davetli katıldı.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver yaptığı açıklamada 30 Nisan 2014’e kadar olan 120 lira ve üzeri borçlar için yeniden yapılandırmaya gidildiğini belirtti.

 

Vergi borcu olan mükelleflerin faydalanabileceği uygulama ile mükellefin e-haciz ve bankaya borçlarından dolayı olan blokelerin kaldırılmış olacağını dile getiren Ünver, borçluların vergi borçlarını 6 taksitten 18 taksite kadar ödeme yapabilecekleri gibi kredi kartı ile de ödeme kolaylığı sağlanacağını bildirdi.

 

Ülke ve kent ekonomisinin küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluştuğunu belirten Ilgın Ticaret Odası Başkanı

Vehbi ÖZLEN ise “Özellikle Kobilerimiz ekonomik sıkıntılarda her zaman yarayı ilk alan cephenin en önündeki gruplardan olmuştur. İstihdam sağlayan, iş, aş veren, üreten, katma değer oluşturan, devletin sırtına yük olmadan ülkeye katkı koyan bu grupların sıkıntılı zamanlarda devlete olan ödemelerinde istemeden sorunlar yaşanmaktadır. İş dünyasını ayakta tutmak aslında ekonomiyi ayakta tutmak demektir. Bu anlamda son yıllarda gerek küresel gerekse çevremizdeki sorunların ekonomiye olumsuz yansımasından dolayı ciddi sorunlar yaşayan iş dünyamız için vergi borçlarının yeniden yapılandırılması kararını olumlu karşılıyor ve iş dünyamız için bunu bir fırsat olarak görüyoruz. Keşke düzenli olarak vergilerini ödeyenler için de bir şeyler yapılsaydı” dedi. Başkan ÖZLEN , aidat borcu bulunan üyelerinin de aidat borçlarına üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeme imkanından yararlanabilmeleri için 30 Kasım 2014 tarihine kadar Ilgın Ticaret Odası’na başvurmaları gerektiği hatırlatmasında da bulundu.

 

DSC_0134

Bu haber 1072 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:36 pm A A
BENZER HABERLER