24° Kapalı

Tahir Dilek’ten Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Ilgın Gündemi - Ekim 25, 2014 8:52 pm A A

Cumhuriyet Halk Partisi Ilgın İlçe Başkanı Tahir Dilek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

CHP Ilgın İlçe Başkanı Tahir Dilek, “29 Ekim Çarşamba günü millet olarak Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin halkın kendi kendini yönetmesi, çağdaşlık ve uygarlıktır. Cumhuriyetin değerini anlamak ve ona sahip çıkmak her Türk vatandaşının görevidir. Cumhuriyet Halk Partisi Ilgın İlçe Başkanlığı olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Bayramımızı Ilgın halkı ile birlikte barış ve dayanışma içinde kutlayacağız.

Tahir Dilek mesajında, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum.

Yüce Atatürk halkımızın refahını mutluluğunu en üst seviyeye çıkartmayı amaçlayarak Cumhuriyet rejimini kabul etmiştir. 1938 yılına kadar tüm varlığı ve gücüyle Cumhuriyeti var etmek ve yüceltmek için çalışmıştır. Kendisinden sonra gelen yönetimler her ne kadar Yüce Atatürk’ün izinde olduğunu beyan etseler bile büyük Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmayı tam anlamıyla becerememiş yapıyormuş gibi yaparak Cumhuriyeti savunmuşlardır. İzinde olmayı o kadar abartmışlar ki gerçekten izine çıkmışlar.Yakalarına Atatürk rozetleri takarak Atatürk ve devrimlerini savunduklarını iddia etmişlerdir. Gerçekten Atatatürk’ü anlamaya çalışmadan şekilsel olarak Atatürk ve ilkelerini savunmuşuz. Cumhuriyet cesaret ister, Cumhuriyet özveri ister, Cumhuriyet dünya konjoktüründe üzerine düşen görevlerin bilincinde olmayı ister, Cumhuriyet aydınlanmadır,Cumhuriyet kadının özgürlüğüdür, Cumhuriyet demokrasinin özüdür. Cumhuriyet anayasalarında devletin dini yoktur olmamalıdır.Ama Cumhuriyet vatandaşının dinine saygı duymayı,vatandaşının mezhebine saygı duymayı, vatandaşının rengine ve cinsiyetine saygı duymayı, vatandaşının diline saygı duymayı öğütler. Cumhuriyet köylüsünü efendisi ilan etmiştir. Gençlerine güvenen  Büyük Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Saygıdeğer öğretmenlere neslini emanet ederek yeni nesil sizin eseriniz olacaktır demiştir. Ne gençler ne öğretmenler emanete sahip çıkmak için gayret içinde olmadığını bugün gelinen noktada daha iyi anlayabiliyoruz. Menemen’de Kubilay’ı şehit edenler yüce Atatürk’ün verdiği cezanın intikamı peşindeler. Cebindeki paraya sahip çıktığın, menfaatlerine sahip çıktığın kadar bu milletin Cumhuriyete sahip çıkacağına inancım hala devam etmektedir. Özgürlükler ve demokrasi için el ele Cumhuriyeti yaşatmaya gayret içinde olan halkımıza saygılarımla selamlıyorum.

 

Dilek son olarak; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi bu “En büyük bayramımızda” geçmişimizle gurur duyuyor, yarınlara güvenle bakıyoruz. Bu anlayış ve sevgi ile hangi siyasal görüşten olursa olsun Cumhuriyet Bayramı kutlamasına tüm halkımızı ilçe stadyumuna davet ediyoruz”dedi.

Dilek son olarak, böylesine önemli birgün de tüm hemşerilerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Tahir Dilek / Cumhuriyet Halk Partisi Ilgın İlçe Başkanı                                                                                                                                            

 10735967_10204549230907343_1447051317_n

                                                                                                                                                

Bu haber 1291 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:52 pm A A
BENZER HABERLER