15° Kapalı

STK’lardan Askerlik Şubesinin Akşehir’e Taşınmasına Tepki

Ilgın Gündemi - Ekim 20, 2016 6:48 pm A A

Ilgın’da Sivil Toplum Kuruluşları ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ilgın Ticaret Odasında bir araya gelen STK başkanları Ilgın için el ele sloganı ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Ilgın Ticaret Odası Meclis Toplantı salonunda bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri Ilgın’ın sorunlarını ve çözüm yollarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi.  “Ilgın için el ele sloganı ile çıktığımız yolda gerçekleştirmiş olduğumuz ilk toplantımıza hoş geldiniz. STK’lar olarak bir araya gelme sebebimiz Ilgın’ın sorunlarını ve çözüm yollarını görüşmek üzere bir araya geldik. Gerekli istişareleri yaparak sorunları çözüme kavuşturulması için yapılabilecek çalışmaları masaya yatırmaktır. Katılan tüm STK başkanlarımıza teşekkür ederim. Birde Organize Sanayi Bölgesi Hakkında bilgi vermek isterim. Organize Sanayi Bölgemiz için İl Tarım Müdürlüğü araçtan inmeden gerekli kontrolleri yapmadan olumsuz rapor tanzim etmiş biz hemen müdahil ederek yeniden inceleme talebinde bulunduk. Yapılan çalışma sonrasında konu çözüme kavuşmuş olup çalışmalarımız son aşamasındadır.  Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Milletvekillerimiz Uğur Kaleli ve Ziya Altunyıldız’a teşekkür ederim. ” dedi.

Ilgın STK’ları adına Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “ İlçemizde bulunan Askerlik Şubesi’nin kapatılarak Akşehir’e taşınması söz konusu, Akşehir Konya’nın batıda en son ilçesi ayrıca Akşehir Askerlik Şubesi binasından daha kaliteli bölgeye hitap edecek bir binaya sahibiz. Askerlik Şubemizin kapatılıp Akşehir’e taşınması durumunda Ilgın’ın bir Mahallesindeki vatandaşımızın şubedeki bir işi bir gününe ve maddi bir kayba yol açacaktır. Bir değer konu ise Akşehir Meslek Yüksek Okulu’na Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünün açılacağını İlçe Başkanın basın açıklamasından öğrendik.  Eski Devlet Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi olacak diye beklerken bu yapılan açıklamaya anlam verebilmiş değiliz. Ilgın bir Kaplıca şehridir. Eski Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi binası atıl bir şekilde kaderine terk edildi. Çarşı merkezinde Çukur Cami Ilgın’ın kalbinde bıçak gibi saplı yapılması bekleniyor, Prestij caddesi 2. yılın sonunda asfaltlama çalışmalarına başlandı. Pankobirlik’e tahsis edilen Kaplıca dağı 4 yıl olmasına rağmen hiç bir faaliyet yok. Şayet yapılmayacaksa Ilgın Belediyesine arsanın geri devredilerek özel yatırımcıların yolu açılmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili yetkilerden de bir açıklama istiyoruz.Biz bunları söylerken şikayet anlamında değil, taşın altına STK başkanları olarak elimizi koymak ve bu yükün altına girmek için buradayız.  Bizim Amacımız burada kimseyi hedef almak değildir. Sadece yaşadığımız şehrin kalite ve yaşam standardını yükseltmektir.  Bizler bu şehirde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya,  Taşıyıcılar ve Şoförler Odası Başkanı Kerim Yüksel Eskici, Borsa Başkanı Lütfi Koç, Ziraat Odası Başkanı Selamet Demir, Maden İş Sendikası Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Esnaf Kredi Ve kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı,  Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Bayram ve Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapan yönetim kurulu üyeleri katıldı.dsc_1124

Bu haber 1313 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 6:48 pm A A
BENZER HABERLER