16° Parçalı az bulutlu

Sonbahar dönemi Şap aşılama kampanyası başladı

Ilgın Gündemi - Ekim 20, 2014 9:03 am A A

Ilgın’da Sonbahar dönemi Şap aşılama kampanyası ve güncelleme çalışmalarının başladığı bildirildi.

 İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Meral Mangır, Hak Haber muhabirine yaptığı açıklamada, sonbahar dönemi şap aşılama kampanyası kapsamında Ilgın genelinde büyükbaş hayvanlara şap aşılaması ve güncelleme çalışmalarının başladığını belirtti.

Şap hastalığının insanlara bulaşabilen viral bir enfeksiyon olduğunu vurgulayan Mangır, “Hastalığın bulaşma oranı yüksektir. Belirtileri, sığırlarda ateş, iştahsızlık, depresyon, ağızda-ayaklarda lezyonlar ve süt veriminde azalmadır. Genç hayvanlarda ölüme sebep olan hastalık et ve süt verimlerindeki hızlı düşüşe bağlı ekonomik kayıplara sebep olduğundan aşılama büyük önem taşımaktadır” dedi.
Hastalıktan ancak düzenli ve yoğun aşılama programları ile koruma sağlanacağını ifade eden Mangır, “Ayrıca hayvan hareketlerinin kontrolü de hastalığın bulaşmasını önleme açısından büyük önem taşımaktadır. Yetiştiricilerimizin Mahallelerine (köylerine) gelen aşılama ekiplerine yardımcı olarak hayvanlarını aşılatmaları gerekmektedir. Bu kapsamda yetiştiricilerimizin aşılama ekiplerine güncel hayvan bilgilerini vermeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Bu haber 1091 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:03 am A A
BENZER HABERLER