16° Kapalı

Son iki gün!

Ilgın Gündemi - Nisan 9, 2018 2:43 pm A A

Son zamanlarda yoğun bir şekilde tartışmalara sebep olan 14 şeker fabrikasının satış süreci resmen başladı.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen Kırşehir ve Bor Şeker Fabrikalarının satışı gerçekleşirken Ilgın Şeker’e de Kayseri Şeker’in talip olduğu öğrenildi.

Buna göre satış süreci başlatılan Kırşehir Şeker Fabrikası 330 milyon lira ile Tutgu Gıda’nın ve Bor Şeker Fabrikası ise 336 milyon lira ile Doğuş Gıda’nın olurken ileri tarihlerde ihalesi yapılacak olan Ilgın Şeker’e de Kayseri Şeker almak için kolları sıvadığı öğrenildi.

VARLIK SATIŞI YÖNTEMİYLE ÖZELLEŞTİRİLECEK

Resmi Gazete’nin yayımlanan ilanında, Afyon, Ağrı, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat şeker fabrikalarının “varlık satışı yöntemiyle” özelleştirilmeleri öngörülüyor. İlana göre Ilgın Şeker Fabrikası’nın satışı 11 Nisan 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. 

KONYA ŞEKER’İN HENÜZ BAŞVURUSU YOK

Konya kamuoyu Konya Şeker’in ihalelere neden girmediğini merak ederken ihale sürecinin 18 Nisan’a kadar devam edeceği, Konya Şeker’in şimdiye kadar bir ihale girişi talebinin olmadığı fakat devam eden tarihe kadar başvuru yapabileceği öğrenildi.

 

 

 

 

Bu haber 1859 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:43 pm A A
BENZER HABERLER