21° Kapalı

Siyer-i Nebi Yarışması’nda dereceye giren Ilgın’lı öğrenci ödüllendirildi

Eğitim - Mayıs 18, 2019 3:33 am A A

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışmasının Konya ayağında ödüller dereceye girenlere verilmeye başladı.

MEB izinli Türkiye genelinde tüm lise ve dengi okullar arasında yapılan Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması’nda, Ortaokullar arası kategorisinde 75. Yıl İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Sahide Turan, Konya il genelinde derece yaparak il 3’üncüsü oldu.

Turan’ı, okulunda ziyaret eden Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ilgın İlçe Temsilcisi Mustafa Akpınar, tebrik ederek kitap hediye seti takdim etti.

20 Mayıs Pazartesi günü Konya’da düzenlenecek iftar programına ailesi ile birlikte davet edilen Turan, İl üçüncülük para ödülü Bin Liarayı da Konya’da teslim alacak.

 Sevinçli olduğu gözlenen Turan; “Ödül olarak bin lira almış olabiliriz ama bizim için asıl önemli olan Peygamber efendimizin (SAV) hayatını okuyup onu anlamak ve sünnetlerini, güzel ahlakını hayatımıza uyarlamaktır” diye duygularını ifade etti.

Derece haberini vererek hediyesini takdim eden ilçe temsilcisi Akpınar ise şunları kaydetti;

“Öğrencilerimizin peygamber efendimizin hayatını öğrenmeleri, onun davranışlarından gerekli dersleri çıkarmalarını ve güzel ahlakından hayatlarına bir parça aktarmalarını temenni ederek kendisini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Dünyada tüm insanların Peygamber efendimizi (SAV) kendilerine örnek almalarının yaşanan sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda elzem haline geldiğini düşünüyorum” dedi.

Bu yıl liseler arası düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında Konya 2’incisi yine Ilgın’dan Şehit Selam Kemer Anadolu Lisesi öğrencisi Azize Derbent’li olmuş, yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirilmişti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Milli Gençlik Vakfı (MGV) Ilgın İlçe Temsilcili yetkililerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Bu haber 2972 kez okundu.
Eğitim - 3:33 am A A
BENZER HABERLER