20° Kapalı

Şehit Uzman Çavuş Ayhan Kaya toprağa verildi.

Ilgın Gündemi - Haziran 29, 2016 7:17 pm A A

Ilgın bir şehidini daha kalbine gömdü

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Kaya’nın (26) cenazesi, ilçemizde defnedildi.

 

2 yıllık Uzman Çavuş Ayhan Kaya’nın cenazesi Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından Türk Yıldızları’na ait uçakla Konya’ya getirildi. Burada protokol üyeleri tarafından karşılanan şehit Kaya’nın cenazesi daha sonra araca alınıp, ilçemize getirildi. Ilgın Devlet Hastanesi morgunda kısa süre tutulduktan sonra Kaya’nın naaşı, annesi Selime Tıkı’nın evine helallik alınmaya getirildi.  Daha sonra cenaze namazı için kapalı pazar alanına getirildi.

Burada şehidin 2,5 aylık eşi Dudu Kaya, “Ayhan’ım kanını yerde koymayacağım” diyerek gözyaşı döktü. Ayakta durmakta zorlandığı görülen anne Selime Tıkı ve baba İsmet Kaya’yı yakınları teselli etmeye çalıştı.Törende şehidin amcası bir askerin elini öptü. Cenaze töreninde fenalık geçiren anne ve baba ile bazı şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutu başına giden anne Selime Tıkı ile baba İsmet Kaya, gözyaşlarına boğuldu.

 

Tabuta sarılan şehidin babası, oğlunun fotoğrafını öptü. Tabutun başına gelen şehidin 2,5 ay önce evlendiği eşi Dudu Kaya ise “Seni çok seviyorum aşkım. Allah seni benden daha çok seviyormuş. Sana hakkım helal olsun.” diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Kaya’nın cenazesi, İl Müftüsü Ali Akpınar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ilgın şehitliğine defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınları ile Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1467214624

Bu haber 1615 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 7:17 pm A A
BENZER HABERLER