Açık

Şehit cenazesinde “askerler üşümesinler” diye montlarını giydiren gençlerden biri o anları anlattı

Ilgın Gündemi - Ocak 22, 2020 11:34 am A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde defnedilen şehit piyade sözleşmeli er Fevzi Altınayak’ın cenaze töreninde, bir grup gencin tören mangasındaki askerlere “soğuktan üşümesinler” diye kendi montlarını askerlere giydiren gençlerden birisi o anı anlattı.

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin sızma girişimini engellemek için attığı el bombasıyla yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak’ın, memleketi Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Dığrak Mahallesi’nde toprağa verildiği sırada tören mangasındaki askerlere “soğuktan üşümesinler” diye kendi montlarını giydiren gençlerden Anıl Can Altuntaş (20) “askerlerimiz üşürken, bizim montlar içerisinde durmamıza gönlümüz el vermezdi” dedi.

Üniversite öğrencisi olduğunu hatırlatan Altuntaş, sitemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Tören sırasında bir kişi askerlerimiz üşüyor dedikten sonra, hepimiz üzerimizdeki montları çıkararak tören mangasında görevli 8 askerimizin üzerilerine koyduk. Buda millet olarak askerimize ne kadar düşkün olduğumuzu gösteriyor. Askerlerimiz üşürken bizim montlar içerisinde sıcakta durmamıza gönlümüz el vermezdi. Biz Türk gençleri olarak asker ve polisimize karşı boynumuz kıldan incedir. Her Türk gencinin hayalinde olduğu gibi, göğsümüzün üzerinde ay yıldızlı üniformayı taşımak bizler için bir şereftir. Bu görüntülerin soğuk kış gününde ülkemizin içini ısıttığını düşünüyorum. İç Anadolu insanın farkını bir kez daha ortaya koyduk. Bu durumdan dolayı gururluyuz, onurluyuz. Ne mutlu Türküm diyene.”

Askerlerin üşüdüğünü düşünen gençlerimiz kendilerini hiçe saymaları bizi gururlandırdı diyen Dığrak Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Uyanık ise şunları aktardı;

“Şehit cenazesinde, Yörük gençleri ve İç Anadolu insanının duyarlılığını bir kez daha gördük. Gençlerimiz o an askerlerin üşüdüğünü düşünerek, üzerilerindeki kaban ve montları askerlere giydirdiklerine şahit olduk. Bizi gururlandıran olay askerlerin üşüdüğünü düşünen genlerimiz kendilerini hiçe saymalarıydı. Bu Anadolu insanın duyarlığını göstermesi bakımından çok önemlidir. Askerlerin üşüdüğünü düşünmüyorum fakat önemli olan duyarlılık ve hassasiyettir. Sultan Tepesi eteğine kurulu olan Dığrak mahallemiz, Ilgın’ın en yüksek rakımına sahiptir. Tören sırasında hava sıcaklığı eksi 5 dereceydi ama hissedilen eksi 14 derece gözüküyordu. 30 ila 35 santim arasında kar vardı. Cenaze ikindi namazından sonra olduğu için akşamın soğuğu artık vurmaya başlamıştı. Gençler buna rağmen kendilerini hiç düşünmediler. Hatta bir tanesi benim yeğenim olur. Eve döndükten sonra annesi ya hasta olursan dedi. Yeğenim Faruk ise ‘hasta olursam sen bana bakacaksın, ya askerler hasta olursa kim bakacak’ dedi. Anıl ise öğrencim olur. Bu gençlerin benim yakınlarım olması daha da gururlandırdı. Bu gençler bizim geleceğimizdir. Gençlik nereye gidiyor diyenlere ise işte cevabı.”

Irak’ın kuzeyinde teröristlerin sızma girişimini engellemek için attığı el bombasıyla şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak, memleketi Konya’nın Ilgın ilçesi Dığrak Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlanmış, Törende bir grup gencin tören mangasındaki askerlere “soğuktan üşümesinler” kendi montlarını çıkartıp giydirmesine ilişkin fotoğraflar, herkesi duygulandırmıştı.

Bu haber 1943 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:34 am A A
BENZER HABERLER