19° Kapalı

Şehid Enes Kaya’nın duvara çizdiği, yarım kalan Türk bayrağı tamamlandı.

Ilgın Gündemi - Kasım 29, 2016 9:58 pm A A

Mardin’deki hain terör saldırısında şehit düşen Enes Kaya’nın Konya’nın Ilgın İlçesindeki baba ocağında duvarına çizdiği ancak yarım kalan Türk Bayrağı yeniden boyanarak tamamlandı.

Mardin’de PKK’lı teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Enes Kaya’nın memleketi Konya’nın Ilgın ilçesi Beykonak Mahallesi Abaz yaylasındaki baba evinde evin müştemilat duvarına Kaya tarafından iki yıl önce bayrak çizmiş ve ve boyası yetmediği için yarım kalmıştı.

Şehidin naşı 27 Ekim’de Beykonak Mahalle mezarlığına defin edilmiş ve şehidin baba evinin duvarına, kırmızı beyaz renklerle çizilen ay-yıldız Türk bayrağı motifi dikkati çekti. Dikkati çeken Türk bayrağı motifinin, 2 yıl önce şehit Kaya tarafından yapıldığını aktaran baba Şükrü Kaya şunları kaydetti;dsc_13877

“ Enes, Uzman Çavuş olmadan hemen önce bu bayrağı çizdi. Daha sonra göreve başladı. 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce Enes burada izindeydi ve bayrak sadece çiziliydi, boyasızdı. İzine geldiğinde kendisi  çarşıdan boya getirdi ve bayrağı boyadı.  Ama o getirdiği boyada yetmedi bayrak yine yarım kaldı. Sonra darbe girişiminden sonra göreve çağırıldı. Görevinin başına gitti.  Enes Şehid düştükten sonra eşimin amcası olan Doktor Adem Demir boya getirip yarım kalan bayrağı tamamladı” dedi.

kaya-izinden-gonerken-son-foto

  • Enes’in en büyük tutkusu bayrak

Enes’in en büyük tutkusunun Vatan ve Bayrak’tı diye baba Şükrü Kaya sözlerine şöyle devam etti;

“Enes’in aile albümümüzdeki fotoğraflarının yüzlercesi bayraklı, fotoğrafların neredeyse tamamında bayrak var. En son izine geldiğinde Antalya’ya gezmeye gitmişti. Orda dahi plajda bayrak görmüş fotoğraf çekinmiş. Oğlumda ayrı bir bayrak sevgisi var adete bayrağa tutkuluydu. Bayrak ve Vatan sevgisi ile Şehid oldu.  Şehid olduktan sonra Nusaybin’deki evine özel eşyalarını almak için gittim. Evinde sadece yemek tabağında bayrak yoktu. Fotoğraflarının arasında bir binadan bayrağı göstererek burası bizim diyor.   Masasında, dolabında silahında ve şarjöründe her yerde bayrak vardı. Evinde aslı olan Kuran-ı Kerimi ve bayrağı arkadaşlarına bıraktım” ifadelerini kullandı.

dsc_10430

  • Anne Şehid düşersen siz boyasınız

Anne Gülcan Kaya ise “izine geldikten sonra çizili olan bayrağı boyadı. Boya yetmedi ve anne pazardan boya alalım dedi ama denk gelmedi izini bitti. Dönerken anneciğim bayrağın yarım kaldı dedim. Anne Şehid düşersen siz boyasınız dedi. Sonra sözün bittiği yer dedi ve bayrakla fotoğraf çekindi. Adem amcam Enes’in vasiyetini yerine getirim dedi ve o boyayarak bayrağı tamamladı” dedi. IHH – ÖZEL

 

dsc_13500

Bu haber 1766 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:58 pm A A
BENZER HABERLER