19° Açık

Sakarya Üniversitesi Öncülüğü’nde Sporun Diğer Bilimlerle İlişkileri Tartışılacak

Eğitim - Nisan 14, 2015 8:59 pm A A

Sakarya Üniversitesi öncülüğü’nde; National Sports Academy, Ankara Gazi Üniversitesi ile Çorum Hitit Üniversite’lerinin işbirliğiyle 1-3 Mayıs’ta 8 ana başlık ve çok sayıda özel çalışmaya dayalı “Uluslararası Disiplinlerarası Spor Eğitimi ve Sağlık Bilimleri Kongresi” düzenleniyor. Kongre’de Hemşehrimiz Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Süleyman TUZCU’ nun da kongre kurullarından danışma kurulunda yer aldığı bildirildi.

Sporun Diğer Bilimlerle İlişkileri tartışılacak…

 

 “Disiplinlerarası Spor, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Kongresi” düzenliyor.

 

Sakarya Üniversitesi öncülüğü’nde; National Sports Academy, Ankara Gazi Üniversitesi ile Çorum Hitit Üniversite’lerinin işbirliğiyle 1-3 Mayıs’ta 8 ana başlık ve çok sayıda özel çalışmaya dayalı “Uluslararası Disiplinlerarası Spor Eğitimi ve Sağlık Bilimleri Kongresi”  düzenleniyor.

 

Disiplinlerarası Spor, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Kongresi’nin; Kongre Onursal Başkanlığı’nı Sakarya Valisi Hüseyin Avni COŞ, Kongre Onursal Eş Başkanlığı’nı Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Kongre Başkanlığı’nı Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Nedim ÇETİN, Kongre Eş Başkanlığı’nı Prof. Dr. Daniela DASHEVA tarafından yürütülüyor.

 

Kongre Başkanlığı’nı  yürüten ve Kongre’nin tüm organizasyonundan sorumlu olan Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Nedim ÇETİN, “Spor Eğitimi ve Sağlık Bilimleri konusunda ülkemizde ve dünyada; daha da ileri seviyelerde çalışmalar yapılmasını desteklemek ve teşvik etmek amacı ile bu kongre çalışmasını gerçekleştirmekteyiz.” Dedi

 

Genel Spor Bilimleri çerçevesinde, hemen hemen her branş üzerine çalışmalar sunulacağını vurgulayan Sakarya Üniversitesi Rekreasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Nedim ÇETİN,

“Birincisini Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezinde 1 – 3 Mayıs 2015 tarihinde Sakarya’da yapacağımız sempozyum ve kongremizin bu seneki ana konuları ” Futbol, Spor Bilimlerinde Mehter, Sema, Tıp, Eczacılık, İlahiyat, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri ” dir. Multidisipliner bir yaklaşım oluşturabilmek adına farklı uzmanlık alanlarında alanında uzman bir çok bilim adamının şimdiden katılımının kesinleştiği organizasyonumuzda Spor, Eğitim ve Sağlık Bilimleri üzerine yapılan araştırmaları disiplinler arası bir platforma taşıyarak yeni bir bakış açısı oluşturmak en büyük gayemizdir. Bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, iletişimin artırılması, işbirliğinin geliştirilmesi, ortaya çıkan bilgi birikiminin geliştirilerek geleceğe taşınması ve disiplinler arası bilgi paylaşımı ile daha kapsamlı çalışmalar yapılmasının önemini sempozyum ve kongremizde bir kez daha vurgulamayı amaçlamaktayız. Sakarya Üniversitesi, National Sports Academy, Gazi Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi’nin desteklediği kongremizde Mehter ve Sema konuları  farklı bir bakış açısıyla incelenecek ve özellikle futbol konusunda birçok oturum gerçekleştirilecektir.”dedi.

 

 

Türkiye’nin değişik yerlerinde başarı gösterip akademik kariyer yapmış akademisyenlerin tamamına yakınını, kongrenin komite ve kurullarda yer verildiğini belirten Prof. Dr. Hasan Nedim ÇETİN, “Hareketsiz yaşama alışmış bir alışkanlık her yerde olduğu gibi, Niğde’de yaygın bir alışkanlıktı. Bu konuda; Niğde’de büyük ilgi gören, DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ ile “Sağlık için spor” anlayışını uygulamıştık. Bilim’de duygusallık yoktur. Her türlü bilim ve bilimsel anlamda spor; “somut gerçeklik” ve “objektiflik” ilkesine dayanır. Tabiî ki, Ulasal ve uluslararası anlamda önemli noktalara gelmiş, özellikle; profesör, doçent, yardımcı doçentliğe yükselmiş akademisyenlere ile genç öğretim elemanlarımıza kongremizin komite ve kurullarında gururla yer verdik. Kendilerinin sunacakları bildirilerle, bildiri değerlendirmeleri ile, kongrede yürütecekleri moderatörlükler ile, spor bilimine ve gelişimine önemli katkıları olacağını düşünüyoruz”

 

Spor Bilimi ile diğer disiplinlerin birbiri ile olan ilişkisinin daha belirginleştirilerek, ortaklaşa yapılacak çalışmaların çoğalmasını amaçladıklarını söyleyen Prof. Dr. Hasan Nedim ÇETİN, Kongreyle ilgili şu önemli bilgilere yer verdi: “Bildirilerin tamamının gönderilmesi en son 17 Nisan 2015 tarihine kadardır. Bu tarihten sonra gönderilen bildiriler dikkate alınmayacaktır. Bildirilerinizi icseh@outlook.com adresine gönderilecektir. Kongreye katılım ücretsiz olup katılımın belgelendiği sertifikalar ücretlidir. Bildiri veya poster sunmak isteyenler ise ilgili tarihlere kadar bize göndermeleri gerekmektedir.”

Bu haber 1508 kez okundu.
Eğitim - 8:59 pm A A
BENZER HABERLER