28° Parçalı bulutlu

Sahipsiz Ilgın’ımda ilginç şap aşısı açıklaması

Ilgın Gündemi - Aralık 16, 2015 9:50 am A A

Sahipsiz Ilgın’ımda ilginç şap aşısı açıklaması,

 Şap korkutuyor! hayvan pazarı kapatıldı, duyuru neden kısıtlı yapıldı diye sormuştuk?

Haberimiz ile ilişkili olarak Ilgın İlçe Tarım Müdürlüğü resmi internet sayfasından ‘İlçemizde ŞAP Aşıları Başarıyla Tamamlandı’ şeklinde açıklama yayınlamıştır. Açıklama sahipsiz Ilgın’ımız için gayet doğal çünkü İlçe Tarım Müdürlüğünün sayfasından neredeyse bir yıl içerisinde 2 duyuru yapılmış. Çiftçiden uzak masa başında çalışan kurum  yetkilileri açıklamada yayınlanan haberle ilgili olarak bizim verdiğimiz verilere ve sorulara yer vermeden sadece aşı çalışmasının bittiğine yöneliktir.

Ilgın Hak Haber’in hak’kın tarafında halk için çalıştığı bir kez daha kanıtlandı.

İlçe Tarım Müdürlüğünü, haberimizde duyuruları yetersiz yaptığı konusunda eleştirmiştik. Kurum resmi internet sayfasından 1 Ocak 2015 tarihinden 14 Aralık 2015 tarihine kadar bir yıl içerisinde 2 duyuru yayınlanmış bulunmakta, Ilgın Hak Haber olarak 14 Aralık 2015 Pazartesi günü yayınladığımız haber sonrasında hemen harekete geçen kurum, aynı gün aşı çalışmalarının başarı ile tamamlandığını duyurdu. Ama çalışmalar devam ederken böyle bir açıklamanın ne kadar doğru olduğu yetiştiricileri endişeye sevk etti. İlçe Tarım Müdürlüğü haberimizin ertesi günü 15 Aralık 2015 Salı günü ise  başvuru tarihi 01 Eylül 2015 tarihinde başlayan ÇKS başvurularını veya kayıt güncellemelerini  çiftçilerin yapabilmeleri için duyurusu başta olmak üzere 4 adet duyuru yayınladı. Haberimiz yayınlanana kadar hiç duyuru yapmayan kurumun bu duruma dikkat etmesi çiftçiler ve yetiştiriciler tarafından sevinçle karşılandı.

1 Ocak  14 Aralık 2015 tarihine kadar yapılan duyuru görseli 

 

DUYURUSUZ

15 Aralık 2015 tarihine kadar yapılan duyuru görseli 

duyurulu

Hak Haber’e Teşekkür

Duyuruların artık teknolojinin geliştiği  bir dönemde, bir devrin kapanıp 2023 hedeflerine koşan ülkemizde netten ve sms yoluyla yapılmasını isteyen yetiştiriciler Hak Haber’e mail ve telefonla ulaşarak sorunlarına değindiği için site yöneticilerine teşekkür etti.

 

Şimdi biz kamuoyu adına soruyoruz…?  Aşı Çalışmalarını başarı ile tamamlayan Ilgın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne; 

a-Hangi mahalleler (köyler) karantina altındadır?

b-Aşılama başarıyla tamamlandığı bildirilirken 15 Aralık 2015 Salı günü Çiğil, 16 Aralık Çarşamba günü Ayvatdede, Şıhcarullah, Şıhbedrettin Mahallesideki yapılan çalışmalar ve neyi kapsıyor? Mahallelerin tamamı tarandı mı?

Şap aşısının başarıyla tamamlandığı bilgi görseli; Ekran Alıntısı

c- Aşılama bu kadar başarılı  ise hastalık neden oldu?

d- Duyurular neden sms veya resmi internet sayfası ve benzeri yollar ile yapılmıyordu?

e- Şap virüsü ne zaman ilçemizde tespit edildi ve pazar kapatılmasından başka hangi önlemler alındı?

f- Hastalık ile ilgili yetiştiriciler bilgilendirildi mi?   yetiştiricilere eğitim, sempozyum, hastalık ile mücadele toplantısı gibi toplantılar yapılarak vatandaşlar davet edildi mi? Yapılmadıysa yapılması planlanıyor mu ?

g- İlçe Tarım Müdürlüğü’nün görev ve sorumluk alanlarında şap nedeniyle ölüm meydana geldi mi? Ölüm vaka bulduysa bu hayvanlardan kaç tanesi TARSİM’ ile sigortalı ve yetiştiriciye gerekli ödemeleri yapılıyor mu? Kurum bu konuda danışmanlık hizmetini de yapıyor mu?

h- Hastalık hangi evresinde hayvan pazarı ne zaman açılacak?

ı- Artık destek icmaller internet sayfasından verilecek mi? Duyurularda ise net veya sms gibi yollar tercih edilecek mi? net sayfası aktif hale getirilerek güncel olacak mı ?

Kamuoyu adına saygıyla soruyoruz.  IHH

Yapılan aşı çalışmasının vatandaş tarafından halka duyurmaya çalışma görseli 

Ekran Alıntısı

14 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan haberimizin görseliEkran Alıntısık

Bu haber 1917 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:50 am A A
BENZER HABERLER