11° Açık

Saadet Partisi Onursal Başkanı Özalp’dan 29 Ekim Mesajı

Ilgın Gündemi - Ekim 28, 2014 4:39 pm A A

Saadet Partisi Ilgın Onursal Başkanı Av. Ramazan Yetkin Özalp  Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı .”İnanç varsa imkanda vardır” diyen Ramazan Yetkin Özalp, bunun en somut örneklerinden birinin İstiklal Savaşı olduğunu vurguladı.

 

Özalp ; “İman varsa  imkanda vardır. Milletimizin şanlı tarihi bu gerçeğin eşsiz örnekleriyle doludur. İstiklal savaşında yeterli topumuz, tüfeğimiz hatta ekmeğimiz yoktu. Ama milletimizin sarsılmaz bir imanı vardı. Bu inanç sayesindedir ki bütün imkansızlıklara rağmen adını tarihe altın harflerle yazdıran bir kurtuluş destanı gerçekleşti. Milletimiz tarihin her döneminde olduğu gibi hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini, hiçbir emperyalist kuşatmaya geçit vermeyeceğini bütün dünyaya haykırdı” dedi.
İstiklal mücadelesi yıllarında ülkemizi topla tüfekle parçalayamayacağını anlayan güçlerin bugün çok daha sinsi ve karanlık planlarla ülkemizi bölmeye çalıştığını hatırlatan Özalp, ülkemizin ekonomik, siyasi ve kültürel kuşatmalarla zayıf lokma haline getirilmek istendiğine dikkat çekti. Ülkemiz üzerinde oynanan en sinsi ve en kirli oyunlardan birinin terör olayları olduğunu kaydeden Özalp; “Dış güçler taşeron terör örgütleri eliyle bin yıldır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan milletimiz arasına fitne sokmaya çalışmakta bu yolla bir kardeş kavgası çıkarmayı amaçlamaktadır. Ancak milletimiz sahip olduğu tarihi tecrübe ve sağduyu ile bu karanlık oyuna düşmeyecektir. Bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

 

Özalp, Son olarak Almanya aleviliği İslam’dan ayrı bir din olarak kabul etmiştir. Buda Türkiye üzerinde oynanan oyunların yeni bir tezahürüdür. Alevilik İslam dışı olmayıp, İslamın farklı bir yorumudur. Türkiye’yi Alevi – Sünni, Türk – Kürt, gibi dini ve ırkı bir ayrıma tabi tutularak bölünmesi ve çatışma ortamı yaratılmak istenmektedir. Ancak aziz milletimiz feraset sahibidir bu oyunlara gelmeyecektir ” dedi.

 

Herkesi İstiklal savaşında ortaya konan kararlılık ve fedakarlığı yeniden hatırlamaya davet eden Özalp, Yeniden Büyük Türkiye’yi kurma konusunda el birliği yapma çağrısında bulundu. Özalp, “Ülkemiz tarihi bir süreçten geçmektedir. Böyle bir dönemde kısır kavgalar, içi boş tartışmalar yerine bir an evvel Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’yı kuracak çalışmalar başlatılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve Ilgın halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

1

Bu haber 1208 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:39 pm A A
BENZER HABERLER