16° Parçalı az bulutlu

S. Sapa’nın vedasında anlamlı mesaj

Ilgın Gündemi - Kasım 29, 2016 9:04 am A A

Ilgın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Satılmış Sapa parafına S. Sapa yazdığı gerekçesi ile soruşturma açılmış ve soruşturma sonucu, en yüksek ceza maaştan 4/1 kesinti cezası verilmişti. S. Sapa konuyu yaptığı itirazla Konya Valiliği İl Disiplin Kuruluna taşıdı. Kurul oy birliği ile cezayı kaldırdı. Yok saydı, fakat idare parafı konu alarak S. Sapa’yı Karapınar’a sürgün etti.

İşte film buruda başladı. Çiftçiler sosyal medya başta olmak üzere S. Sapa’nın hizmetlerinden memnuniyetini belirterek yapılan tayinin durdurulması yönünde çalışmalara başladı.

Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır!
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır!

Diyerek yola çıkan halk 15 Temmuz ruhunu taşıyan halk Ilgın’lı personelin sürülmesine dimdik ayakta durdu ve S. Sapa’nın tayin yazısı iptal edilerek Kadınhanı olarak değiştirildi.

S. Sapa sosyal medye hesabından veda mesajı yayınladı. Sapa mesajında şunları kaydetti;

“Değerli Dost ve Arkadaşlarım,

2004 yılından bu yana çalışmakta olduğum Ilgın İlçe Tarım Müdürlüğünden an itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. En zor söylenen sözler veda sözleridir. 12 yıl emek verdiğim memleketim Ilgın’a ve Ilgınlı hemşerilerime bu güne kadar hizmet etmenin onurunu yaşadım.
Sevdiğim mesleği yapabilmenin ayrıcalığına, farkında bile olmadan bana kattığı değerleri, yaşamımdaki etkisini, insanımızın ne kadar kıymetli olduğunu çok derinden hissederek ayrılıyorum. Her zaman zengin-fakir, köylü-kentli, büyük-küçük ayırmadan nasıl insanıma daha faydalı olurum mücadelesiyle geçti Ilgın’daki memurluğum. Bu süreçte desteğini benden esirgemeyen tüm dostlarıma ve Ilgın’lı çiftçilerimize sonsuz teşekkür ederim. Varsa bir kusurum affınıza sığınıyorum. Hakkınızı helal edin. Unutmayın aramıza mesafe koymak isteyenlere inat bir telefon kadar yakınınızda olacağımı bilmenizi isterim. Ne diyor Hz. Mevlana “ Her şeye canını sıkma ey gönül, Ne bu dertler kalıcı ne de ömür.

Bu geçici bir veda. Şimdilik Allah’a ısmarladık.(ÇAN ‘ları KAYA dan öttürenede ayrıca teşekkürler.)”

Bu geçici bir veda diyen S. Sapa’yı en kısa sürede yeniden aramızda görmek istiyoruz. S.sapa’nın vedası paylaşım, yorum ve beğenilerle rekor kırıyor.

ALLAH’a emanet ol S. Sapa….

Bakalım,  S. Sapa yazdığımız için haber tekzip konusu olacak mı? ne dersiniz? yorum sizin!

ekran-alintisi

Bu haber 1155 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:04 am A A
BENZER HABERLER