19° Parçalı bulutlu

Ribat Eğitim Vakfı İle Kutlu Doğum Coşkusu Ilgın’daydı

Ilgın Gündemi - Mayıs 20, 2015 12:00 pm A A

Ribat Eğitim Vakfı Kutlu Doğum Programlarının sonuncusunu Ilgın’da yaptı. Ilgın Belediyesi ve Ribat İnsani Yardım Derneğinin Ilgın Temsilciği ile birlikte organize edilen gecede Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük bir konferans verdi.

Sanatçı İbrahim Cuşan’ın ilahi konseri ile renk kattığı geceye ilgi yoğundu.

 

Ribat Eğitim Vakfı, daha önce Konya, Cihanbeyli, Kulu ve Çumra’da yapılan Kutlu Doğum Gecelerin sonuncusunu Ilgın’da yaptı.

Ilgın Belediyesi ile birlikte organize edilen geceyi Ribat İnsani Yardım Derneğinin Ilgın Temsilciliği tertip etti.

Ribat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Duman’ın selamlama konuşmasıyla başlayan, gecede Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Yönetim Kurulu Üyeleri Musab Seyithan, İsmail Kayahan, Ilgın Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ebabil, Ilgın Müftüsü Abdurrahim Kocagöl ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Aile Saadetinin İslam’la nasıl güçlendirilebileceğini örneklerle anlatan Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendi, “İslami ahlak ile hayatını şekillendirenin evinde huzursuzluk olmaz” dedi.

Abdullah Büyük Hoca Efendi şöyle konuştu:

“Allah’ın emri ile peygamberin kavli ile yapılmış evliklerde İslam hayatın her noktasını etkilemelidir.

Peygamber Efendimiz, nasıl yaşardı? Peygamber Efendimiz eşine çocuklarına nasıl davranırdı? Peygamber Efendimiz kadının erkeğe ne şekilde davranmasını, erkeğin kadına ne şekilde davranmasını emretmiş? Bunların hepsini düşünmeli, buna göre bir aile hayatı kurmalıyız.

Rabbimiz bize, “Peygamber size ne verdiyse onu alınız, O sizi neden men ederse onu terk ediniz. Allah’a karşı gelmekten sakınınız. Muhakkak ki Allah’ın cezası pek çetindir.” (Haşr Suresi, 7. Ayet) buyuruyor.

Hayatımızda, evlerimizde, çevremizde hep bu ölçü ile yaşamın oluşmasını sağlamamız gerekiyor. İslam bizden bunu istiyor, Müslüman olmak bunu gerektiriyor”

Ribat Eğitim Vakfı Onursal Genel Başkanı Abdullah Büyük’ün konferansından sonra ise sanatçı İbrahim Coşan bir ilahi konseri verdi.

Gecenin sonunda Ilgın Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ebabil, Abdullah Büyük Hoca Efendiye bir tablo hediye etti.

Ribat Eğitim Vakfı Aşevi tarafından katılımcılara, programın sonunda helva ikram edildi.

Kaynak; pusulahaber.com.tr

Bu haber 1129 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:00 pm A A
BENZER HABERLER