21° Kapalı

Parlak, ‘Esnaf Müjde Bekliyor’

Ekonomi - Aralık 29, 2016 8:55 am A A

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liraya kadar verilecek faizsiz krediye ilgili Ilgın Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Parlak bir açıklama yaptı.

Parlak açıklamasında şunları kaydetti;

“Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liraya kadar verilecek faizsiz krediye rekor başvuruda bulunuldu. Türkiye genelinde 245 bin kişi bu fırsattan yararlanmak için başvuru yaptı.

Kredi Başvuru zamanı açıklandıktan sonra Kosgeb veri tabanına kayıt olmak için zamanından feragat ederek,gece bile sisteme giriş yapmayı deneyen, esnaf ve sanatkarlarımızın büyük çoğunluğu bu krediden neyazık ki istifade edememişlerdir.
ESNAF MÜJDE BEKLİYOR

Esnafa sağlanan kredi kolaylığının ekonomiyi ve piyasaları canlandıracağını başvurularının ardından kredi alamayacak olanlara 2017 yılının başında yeni bir hak verilmesini gerekir. “Esnaf ve sanatkârımızın emekleri boşa gitmemeli. Öyle ki verilecek olan krediler hibe değil. Kredi olarak verilecek ve tekrar devlete geri dönecek.”

CAN SUYU OLACAK

İsteyen her esnafın bu imkândan yararlanması daralan piyasaların canlanması ve can suyu olması için çok önemli. Çünkü yaşanan iç ve dış destekli olumsuzluk ekonomik gelişmeler sebebiyle esnaflarımızın krediye olan ihtiyacı beklenin üzerinde. Esnafımızın sıkıntılarının giderilebilmesi ve bu avantajlı krediden faydalanabilmesi adına müracaat eden 245 bin kişiye KOSGEB veri tabanı yenilenmeden bu başvurular kabul edilerek yeni bir hak verilmelidir.Ülke ve il bazında kredi bütçesi ve yararlanacak firma sayısı artırılmalıdır. Bunun için tüm esnafımız hükümetten müjde beklemektedir” dedi. IHH

Bu haber 1821 kez okundu.
Ekonomi - 8:55 am A A
BENZER HABERLER