Açık

Parlak, ‘Demokrasiye Sahip Çıkmalıdır’

Ilgın Gündemi - Temmuz 19, 2016 3:04 pm A A

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Parlak, açıklamasında şu ifadeleri yer verdi; “Türkiye’nin ve Türk insanının darbe girişimine ‘Dur’ dediğini “Kabul edilemez bu darbe girişimini kınıyor ve protesto ediyoruz. Aziz milletimiz demokrasiye ve ülkesine sahip çıkmıştır” dedi.

Başkan parlak, Şu iyi bilinmelidir ki hiçbir ama hiçbir kuvvet aziz milletin iradesine gem vuramaz ve bundan sonra da vuramayacaktır.
Türkiye’nin ve Türk insanının darbe girişimine ‘Dur’ dediğini hatırlatmak için burada toplanmış bulunuyoruz. “Kabul edilemez bu darbe girişimini kınıyor ve protesto ediyoruz. Aziz milletimiz demokrasiye ve ülkesine en güzel şekilde sahip çıkmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta hiyerarşisi dışında gerçekleştirilen kabul edilemez bu darbe girişimi ülkemizin ve milletimizin birliğine yapılmış bir darbedir. Bugün birlik olma günüdür. Milletimizin iradesine sahip çıkmak için tüm halkımıza görev düşmektedir. Darbecilere karşı milli iradenin onuru en iyi şekilde korunmalı ve desteklenmelidir. ILGIN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI olarak böyle hain bir girişimi kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Bu halkın iradesine yapılmış bir davranıştır ve halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Her zaman demokrasiden yanayız, hükümetimizin ve milletimizin yanındayız.

Bu ülke sahipsiz değil, bu millet böyle oluşumlara hiçbir zaman destek vermeyecektir.  Aziz milletimiz demokrasiye ve ülkesine sahip çıkmıştır.
Türk milletinin Kurtuluş Savaşını vererek demokrasiyi inşa ettiğini, canı pahasına ülkeyi korumuştur. “ILGINLI vatandaşlarımız ,dün gece demokrasi düşmanlarına pabuç bırakmayacağının en güzel örneğini göstermiş ve göstermeyede devam etmektedir.ILGIN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI olarak demokrasinin ve milli iradenin yanındayız.
Her bir vatandaşımızdan Allah razı olsun. Vatandaşlarımızın zorlukla ödediği vergiler ile maaşını alanlar , Devletin silahını,tankını ve diğer imkanlarını kullanarak,halkın iradesi yok sayarak darbe teşebbüsünde bulunanlar ,cezalarını en ağır bir şekilde çekmesi en büyük beklentimizdir.Şu iyi bilinmelidir ki Bu arada darbe girişimine müdahale eden ve gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun, Allah devletimize milletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı. IHHturk-bayragi-resmi

Bu haber 1579 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:04 pm A A
BENZER HABERLER