19° Kapalı

Pancar üreticileri bir araya geldi

Ekonomi - Ocak 20, 2019 10:29 pm A A

Pancar üreticileri, Akşehir – Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi önderliğinde istişare toplantısında biraraya geldi.

Pınar Kongre ve Düğün merkezinde yapılan toplantı konuşan Kooperatif Başkanı Yusuf Yazır konuşmasında şunları kaydetti;

“Toplantımızın amacı sadece gelişmeleri ve sorunlarını sizler ile paylaşma istiyoruz. Hz. Mevlana şöyle ifade ediyor ‘Her gün bir yere konmak ne güzel, Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’  istişarenin önemini bu sözleri ile bizlere naklediyor. Toplantımızda Ilgın Şeker’in özelleştirme sürecinden diğer sorunlarımızı istişare edeceğiz. Davetimize icab eden haziruna teşekkür ederim” dedi.

Akşehir – Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifini çiftçiye hizmet konusunda önder kuruluşlar arasında yer aldığını belirten Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök konuşmasında şunları söyledi.

“Kooperatif bir çok alanda çiftçiye maliyetin düşürülmesi konusunda hizmet veriyor. Ben başkan ve yönetimini tebrik ediyorum. Toplantımıza katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. İstişare ettiğimiz konularda ve çiftçilerimizin bize aktardığı problemlere çare olmak üzere çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

Toplantıda kooperatifin çalışmaları kısa bir video ile tanıtılırken, katılanlara geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi.

Toplantıya, Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Esnaf ve Sanatkarlara Odası Başkanı Selahattin Can, Borsa Başkanı Lütfi Koç, Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, muhtarlar, pancar üreticileri, Ilgın Şeker Fabrikası personeli, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber 2133 kez okundu.
Ekonomi - 10:29 pm A A
BENZER HABERLER