19° Parçalı bulutlu

Özdemir’den proje açıklaması

Ilgın Gündemi - Mayıs 12, 2015 10:59 pm A A

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hacı Ahmet Özdemir, engellilerin sportif aktivitelere katılacakları, bir takım kurslara gidebilecekleri, jeotermal kaynaklara yakın bölgelerde kurulacak ve jeotermal etkisinden de yararlanılarak tedavilerinin yapılabileceği, hayatı onlara ve ailelerine kolaylaştıracak bir takım merkezlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Adayı Hacı Ahmet Özdemir yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 13. yılına dönen icraatları arasında engellilere yönelik olarak yaptığı bir dizi düzenlemenin engelli aileleri ve engelliler adına büyük kolaylıklar sağladığını ve toplumu da farkındalık noktasında engellilere yönelttiğini belirterek, “Fakat yapılacak daha büyük işler var. Bu hizmetleri bir çıta daha yükseltmek gerekiyor. Bu çerçevede aşağı yukarı 7 bölgede ilk etapta 7 tane, belki pilot bölge olarak da özellikle Konya’nın da olduğu bir düzenlemenin, bir yeni adımın atılması gerekiyor

Aslında Konya’da bu tip 3 teşebbüs söz konusu, bir tanesi yeni yeni faaliyete başladı; onun devam etmesini diliyorum. Şöyle bir proje; Engellilerin ailelerinin arasında toplumun içinde aile ortamında elbette bakılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi asıldır. Çünkü aile bağlarının yerini başka hiçbir şey tutamaz. Fakat engellilerimizin sportif aktivitelere katılacakları, hobilerini, yeni bilgi ve beceriler kazanacakları bir takım kurslara gidebilecekleri, jeotermal kaynaklara yakın bölgelerde kurulacak bu tesislerde, jeotermal etkisinden de yararlanılarak tedavilerinin yapılabileceği, uzmanların, doktorların bulunduğu, hayatı onlara ve ailelerine kolaylaştıracak bir takım merkezlerin yapılması gerekiyor. Buralarda kümes hayvancılığı, hayvancılık gibi hobilerin yanı sıra elişleri gibi daha başka bir takım aktiviteler de gerçekleştirebilmelerine imkan hazırlanması gerekiyor. Bu çerçevede belki zaman zaman burada engelli ailelerinin de, çocuklarını ve engellileri, bakıma muhtaç yaşlıları bırakıp kendi hayatlarını sürdürecekleri, kısa süreliğine ayrılabilecekleri ki engelliye bakanlar, yaşlılara bakanlarda, bu tip hastalara bakanlarda bir takım psikolojik rahatsızlıklar meydana gelebiliyor. Bir tür dinlenme sayılabilecek dönemlerde hastalarını, yakınlarını buraya bırakabilecekleri gündüz daha kalabalık, gruplara hizmet verecek ama yatılı olarak daha yatak kapasitesi kısıtlı, belki gündüz devam edenlere göre daha az sayıda insanın devam edebileceği merkezlere ihtiyacımız var. Bunlar büyük bir yükü omuzlayacaktır ve insanlara insani koşullarda yaşamayı sağlayacaktır” dedi.

kaynak; konhaber

Bu haber 1152 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:59 pm A A
BENZER HABERLER