24° Parçalı bulutlu

Özdemir: “Türkiye ateş çemberinin içinde”

Ilgın Gündemi - Ekim 7, 2015 4:56 pm A A

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, AnadoludabugÜn gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Özdemir, Türkiye’nin bir ateş çemberi içerisine olduğunu söyleyerek, AK Parti’nin Türkiye’nin umudu olduğunu belirtti.

Özdemir, AK Parti olarak 7 Haziran seçimlerinin sonuca saygılı olarak gereğini yaptığını ancak muhalefetin milletin kararına gereken duyarlılığı göstermediğini belirtti. Hacı Ahmet Özdemir, MHP ve AK Parti tabanının koalisyonu çok istemesine rağmen genel merkezlerin anlaşamadığına dikkat çekerek, “Genel başkanlarının ters tutumu nedeniyle bu da gerçekleştirilemedi ve belki de Türk demokrasi hayatında ilk kez bir yıl içerisinde ikinci bir seçim yapma ihtiyacı doğru. Zaten anayasa da bunu öngörmüştü” dedi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Türkiye’nin daralan bir çemberde olduğunu ifade ederek, komşularında problem olduğunu değindi. Özdemir, “Türkiye bir ateş çemberinin içinde. Biz bunu 80 yıldır söylüyoruz. Daha önce bu kadar ateş çemberinin içine alan olmadı. İran karışık, Gürcistan karışık, Azerbaycan enflasyonla boğuşuyor. Ukrayna aynı şekilde, Rusya’da enflasyon çok yüksek oranlarda, Rusya’nın uluslar arası güçlere karşı verdiği bir mücadele var. Bu mücadelenin Irak’a yansıyan boyutları var ve Suriye meselesi ortada. Yunanistan iflas etmiş durumda. Bulgaristan’ın geleceği belli değil. Yani bir ateş çemberinin içindeyiz, Türkiye’nin güçlü bir hükümete ihtiyacı var. 1 Kasım seçimlerinde inşallah AK Parti, bizim sahadan edindiğimiz izlenimlerle özellikle seçim bildirgesinin açıklanmasından sonra AK Parti’nin tek başına iktidar olması çok güçlü bir sonuç olarak ortada duruyor. Seçim bildirgesinde vaat edilenleri gerçekleştirme noktasında vatandaşımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” diye konuştu.

“1 KASIM FARKLI OLACAK”

1 Kasım seçimlerinin sonucu çok farklı olacağını söylen Özdemir, “Farkının şöyle olacağını öngörüyorum. 1 Kasım seçimleri AK Parti’nin zaferiyle sonuçlanacak. Muhalefet partileri halktan gerekli cevabı alacak. 7 Haziran seçimlerinin ardından böyle bir argüman geliştirilmiş olabilir. Fakat biliyorsunuz AK Parti bütün iller söz konusu edinildiğinde sadece belli illerde o da bir elin parmaklarını geçmeyecek şekilde milletvekili çıkaramadı. Dolayısıyla AK Parti mührünü bütün Türkiye’ye vuruyor. AK Parti hala bütün ülkenin umudu. AK Parti Doğu ve Güneydoğu’dan silindi söylentileri tamamen gerçek dışıdır” dedi.

http://www.anadoludabugun.com.tr/(Adnan Yıldırım)

Bu haber 1308 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:56 pm A A
BENZER HABERLER