15° Kapalı

Oral’ın Basın Açıklamasının Tam Metni

Politika - Ekim 24, 2013 4:49 pm A A

Kıymetli dava arkadaşlarım, saygıdeğer basın mensupları;

Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Bugün burada benimle birlikte olup aynı duygu ve heyecanı yaşayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kutlu yürüyüşümüzün partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’ tan niyaz ediyorum.

Değerli arkadaşlar 2009 yılında sizlerden aldığımız Ilgın Belediye Başkanlığı emanetini, 5 yıl boyunca gurur ve şerefle taşımanın heyecanıyla, 2014-2019 yıllarında da bu emaneti taşımaya namzet olduğumuzu, aday olduğumuzu açıklamak için toplanmış bulunuyoruz. Bu gün 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri için mensubu olmakla iftihar ettiğim Ak Parti’ den Ilgın Belediye Başkanlığı’na aday adayı müracaatımı yapıyorum.

Başbakanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi girdiği ilk seçim olan 2002 yılı Kasım ayında yapılan genel seçimlerde, milletimizin güvenini kazanarak tek başına iktidar olmuştur. O yıllarda ülkemizin içerisinde bulunduğu durum hepiniz tarafından bilinmektedir. Ülkenin belini büken ekonomik krizler, koalisyon hükümetlerinden kaynaklanan siyasi istikrarsızlık, birçok bürokrasi kalemlerinde oluşan usulsüzlükler ve toplum nezdinde oluşan ahlaki erozyonlar. Bunların yanında dış siyasette itibarını kaybetmiş bir ülke, ekonomik sıkıntılarından dolayı İMF ve Dünya Bankası önünde dilenci konumuna düşmüş bir ülke. Her yönüyle bitmiş tükenmiş bir durumda olan ülkemizde o zamanlar gelecek adına hepimizde bir karamsarlık, korku ve endişe vardı.

Millet olarak ne zaman böyle bir sıkıntıya düşsek, ne zaman dış mihraklar artık bittiğimizi düşünse içimizden hep bir yiğit çıkmıştır. İşte tam böyle bir süreçte bundan 11 yıl evvel bir yiğit çıktı ve artık bitti denilen bir milleti yeniden canlandırıp, eski görkemli günlerine dönme konusunda emin adımlar atmaya başladı. Evet, 11 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde ülkemiz siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, bilimden kültüre, tarımsal üretimden ulaşıma kadar birçok alanda müthiş bir dönüşüm yaşamıştır. Bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahip olan ülkemiz dünya muvazenesinde etkin bir güç olma yolunda ilerlemektedir. Ak Parti bu amaçla 2023, 2053 ve 2071 hedefleriyle ülkemize yeni ufuklar açmıştır.

Dış işlerinde olağanüstü bir stratejiyle önce bölgemizde sonra da dünyada etkinliğimizi artırıp Büyük devlet olma özelliklerimizi ve hasletlerimizi geri kazanıyoruz. Dışişleri Bakanımız şehrimizin ve ülkemizin medar-ı iftiharı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile etkin ve yetkin bir dış politika üretiyoruz. Yüce Allah’ın bu millete 1000 yıl önce yüklemiş olduğu Âlem’ i İslam ‘ın temsilcisi olma misyonunu büyük usta ve Sayın Bakanımızla tekrar hatırladık ve bu misyonu kademe kademe tekrar hayata geçiriyoruz. Bugün dünyadaki tüm mazlum milletlerin umudu haline gelmiş bulunmaktayız.

Tarihte Selçuklu İmparatorluğu’na başkentlik yapmış Konya’mız bugün ehil ellerde. Köklü geçmişinin farkına varan şehrimiz, geleceğe yönelik hedeflerini de bu doğrultuda yapıyor ve emin adımlarla ilerliyor. Konya sahip olduğu istikrar ve güven ortamı sayesinde bugün partimizin kalesi haline gelmiş durumda. Sayın Başbakanımız da bu durumdan duyduğu memnuniyeti “Biz Konya’ ya hizmeti ibadet telakki ediyoruz” şeklinde dile getirmiştir. Biz de başbakanımızın bu sevgisinden hareketle” Ilgın’ a hizmet etmeyi ibadet olarak telakki ediyoruz.”

Ilgın tarihin her döneminde medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Tarihi İpek Yolu ve Hicaz Demir Yolu İlçemizden geçmektedir. Geçmişi Romalılar dönemine dayanan dünyanın en kaliteli termal sularından birine sahibiz. Konya’nın ve civar illerin enerji ihtiyacını karşılayacak yer altı kaynaklarına sahibiz. Ülkemizde kamuya ait en modern tekniklerle üretim yapan ve en fazla şeker üretiminin yapıldığı en karlı fabrika ilçemizde bulunmakta. Tarım ve hayvancılık alanında borsa düzeyinde ticaretin yapıldığı bir ilçeyiz. Bu ve benzer özelliklerinden dolayı yakın tarihimizde çevre ilçelerden göç alan ve ticaret merkezi olan bir bölgeyiz. Tarihimiz, kültürümüz ve sahip olduğumuz potansiyel değerlerimizle her yönüyle geleceği olan ve umut vaat eden bir şehiriz.

Hepinizin malumu son yıllarda siyasi istikrarı bir türlü yakalayamamışız. Özellikle yerel seçimlerde ne hikmetse iktidara muhalif tercihlerde bulunmuşuz. Bu çelişki maalesef kamu ve özel sektör yatırımlarının ilçemize gelmesine mani olmuştur. Bu siyasi istikrarsızlıktan dolayı şehrimizde istenilen değişim, dönüşüm ve kalkınma bir türlü gerçekleştirilememiş. En son 1984-1989 döneminde ANAP zamanında iktidarla birlikte olunmuş ve İlçemizde insanların hafızasındaki bir çok yatırım o zamanlarda yapılmıştır.

Türkiye 2002 yılında Ak parti iktidarı ile yakaladığı büyük siyasi istikrarın olumlu etkileri 2004 yılındaki yerel seçimlerle birlikte belediyelerde de devam etti. Belediyelerde başlayan bu kalkınma hamlesine maalesef İlçemiz 2009 yerel seçimlerinde bizimle birlikte katıldı. İktidarla birlikte olmadaki bu 5 yıllık gecikmeden kaynaklanan kayıplarımız 4.5 yıllık bizim dönemimizde büyük oranda telafi edilmiştir. Ben bu bağlamda yaptığı reformlarla ülkemize çağ atlatan dünya liderliğine oynamamızı sağlayan Ak Parti siyasi iradesinin Ilgın’ da ki temsilcisi olmaktan dolayı ve bu davanın bir neferi olmanın gururunu yaşıyorum.

İlçemizde Kamu Yatırımları açısından adeta geçmişin yaralarını sarıyoruz.
-Lala Mustafa Paşa Külliyesi Restorasyonu
-150 KW lık Elektrik Trafo Merkezi
-Çevre Yolu Üst Geçidi (İpek Yolu Üst Geçidi)
-Adliye Sarayı
-Şeker Fabrikası Arıtma Tesisi
-Yeni Hükümet Binası
-Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
-400 Kişilik KYK Yurdu
-100 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi
-Melek Çayı Kanal Islahı Projesi
Bütün bu Kamu Yatırımları İlçe Başkanımız ve Teşkilatımızla birlikte uyum içerisinde bizzat takip ederek gerçekleştirdiğimiz yatırımlardır. Bu yatırımların bugün parasal değeri 80.000.000 TL civarındadır.

TOKİ Kentsel Yenileme ve Dönüşüm Projesi muammel bedeli 103.000.000 TL dir.
Yani göreve geldiğimizden bugüne biten ve devam eden Kamu Yatırımları toplamı 183.000.000 civarındadır. Bu rakamlar kendi ölçeğimizde bir şehir için rekor rakamlardır. Allah (C.C.) Devletimize zeval vermesin.

Demokrasilerde en büyük güç ve otorite halkın gücüdür. Biz 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde halkımızdan aldığımız % 34.5 lik destekle Belediyemize kurumsal bir kimlik kazandırdık. Eşit, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışını hâkim kıldık. Oluşturduğumuz 6 yeni Müdürlükle birlikte toplam 13 Müdürlük altında halka hizmeti hakka hizmet olarak görme anlayışını hâkim kılmaya çalışıyoruz.

Göreve gelişimizle birlikte şehrimizin en büyük problemi olan yol problemini çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kurmuş olduğumuz kilitli taş tesisinde ürettiğimiz taşlarla bugün itibariyle 500.000 m2 kilitli taş döşedik. Bu rakam bizim ölçeğimizdeki bir yer için rekor seviyededir. 210.000 m2 sıcak asfalt,120.000 m2 sati kaplama asfalt yaptık. Mahallelerimizin tamamını bitirmek üzereyiz. Ana caddelerimizin çoğuna sıcak asfalt yapıp orta refüj ve kaldırımlarını yenileyerek modern bir görünüm kazandırdık.

Bizden önceki tüm Belediye Başkanlarının hayali ve vaadi olan Kapalı Sebze Pazarını görev süremizin 2. yılında tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduk. Kapalı sebze pazarımız bugün bölgenin en büyük ve en modern pazarı konumundadır.

Kapalı Sebze Pazarı civarına 30 adet ve Kaplıca Bölgesinde de 32 adet yeni dükkânlar yaparak buralarda ticari hareketlilik sağladık.

Kaplıca Bölgesi’nde Ilgın Belediyesi’ tarihinin en büyük yatırımı olan Kapalı Yüzme Havuzu’ nu halkın hizmetine sunduk.

Belediye taş ocağı ve günlük 30.000 adet taş üretim kapasitesine sahip Kilitli Taş Üretim Tesisimizi hizmete açtık.

Hükümet Konağı, Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi, Yeni Devlet Hastanesi gibi büyük kamu yatırımlarına arsa tahsisi yaparak bu yatırımların İlçemize gelmesini sağladık.

Fahrettin Altay Paşa, Beyaz Evler, Musa Altın ve Seyit Ali Gür parklarını yapıp halkımızın hizmetine sunduk. Şehrimizde bulunan okul ve camilerin tamamına yakınının bahçe ve çevre düzenlemesini yaptık.

Eğitime vermiş olduğumuz her türlü desteğin yanında Fakı Yapı İnşaatla birlikte yeni bir Kız Meslek Lisesi binası yaptık.

876 Konutluk TOKİ Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi ihale aşamasına geldi.

Otogarımızı komple yenileyerek, yepyeni bir çehre kazandırdık.

Vakıf ağılı ana şebeke içme suyu projesini hayata geçirdik.

Birinci Etap 192 Konutluk TOKİ evlerinin su, kanalizasyon ve yol hizmetlerini gerçekleştirdik.

1 Adet Ekskavatör, 1 Adet İtfaiye Aracı, 4 Adet Temizlik Aracı, 1 Adet Kargo Kanal Açma Aracı, 1 Adet Süpürge Aracı, 3 Adet Yeni 7 Adet ikinci el Otobüs, 3 Adet Kamyon, 1 Adet Silindir, 1 Adet Volvo Kepçe, 2 Adet Beko Loder Yükleyici, 1 Adet Makam Hizmet Aracı, 3 Adet Forklift, 1 Adet Cenaze Aracı gibi çok sayıda yeni aracı Belediyemiz Araç Filosuna kazandırdık.

Medaş’ a ait tüm Trafoları Şehir Mimarisine uygun boyadık.

Belediyemize ait tüm araçlara araç takip sistemi taktırıp daha verimli hale getirdik.

Kendi fidanımızı ürettiğimiz Belediyemize ait fidanlık kurduk.

Belediyemize ait İpek Termal’ e 450 kişilik Toplantı Salonu, Yeni Restorant, Kalorifer ve izolasyon sistemini yeniledik. Termal Su Sistemlerini tamamen yeniledik.

Hastane Bölgesi Eczane Dükkânlarının yapımına başladık.

İlçemizdeki Gençlik Spor Müdürlüğüne ait Kapalı Spor Salonu ve Sosyal Tesisleri Belediyemize kazandırarak halkımızın hizmetine sunduk.

Melek Çayı Dere Islahıyla birlikte Kanal Rekreasyon Projesini hayata geçiriyoruz. Şehrimizin en büyük gezinti ve spor parkı olacak.

Biz şehrimizi fiziki olarak yenileyip kalkındırırken Eğitim, Spor ve Kültürel etkinliklere de büyük önem verdik.

Geleneksel Kaplıca Festivallerini 9 güne çıkarıp tüm değerlerimizi canlandırmaya çalıştık.

1.ve 2. Ilgın Sempozyumlarını gerçekleştirdik.

Ilgın Sporumuzu Süper Amatör Lige taşıdık.

Eve Giden Huzur, Sosyal Paylaşım Merkezi gibi Projeleri hayata geçirdik.

İŞKUR- KOSGEB, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği yapıp sayısız Eğitim ve İş, Meslek Edindirme Kursları düzenledik.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük tarafından planlanan tüm faaliyetlere sınırsız destek oluyoruz.

Aşevi ile günlük yaklaşık 150 aileye sıcak yemek ulaştırıyoruz.

Atalarımız ‘’Ayinesi iştir kişinin, Lafa bakılmaz’’ demiş. Her şey ortada, Herkes her şeyi görüyor. Biz sadece insanlarımızın hatırlamalarına yardımcı oluyoruz.

Ilgınımız uzun yıllar sonra yakaladığı bu Siyasi İstikrarı asla kaybetmemeli Teşkilatımızla, İl Yönetimimizle, çok değerli Milletvekillerimizle, Sayın Dış İşleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU, Bakanlarımızla, Genel Merkezimizle sağladığımız uyum kesinlikle devam etmeli. Daha önümüzde yapılacak çok işimiz var.
6360 Sayılı Yeni Yerel Yönetimler Yasası kısmen yürürlüğe girdi. 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte tamamen uygulamaya geçecek. Tüm Belde ve Köylerimiz Belediyemize Mahalle olarak bağlanacak.

Ilgın toplam 56 Mahalle ile tek merkezden, Ilgın Belediyesinden yönetilecek. Yol, Su, Kanalizasyon, İtfaiye ve Ulaşım Hizmetlerinin Büyükşehir tarafından yürütüldüğü yeni bir yönetim şekline geçeceğiz. İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği kaldırılıyor. Belediye Meclis Üyemiz 25 oluyor. Belediye Başkanı ile birlikte ilk 5 Meclis Üyemiz hem Belediye Meclis Üyemiz olacak hem de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olacaklar.

Kasaba ve Köylerimizin personelleri, taşınır taşınmaz mal varlıkları, alacakları, borçları Ilgın Belediyesine devredilecek. Büyükşehir Belediyemizle uyum içerisinde, kanunlar çerçevesinde yepyeni bir yönetim modeli geliştireceğiz. Bu süreci çok iyi yönetip Şehrimiz için avantaja dönüştürmemiz gerekir.

Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için uyum, tecrübe ve kuvvetli irade gerekecek.

Biz bu konuda inşallah sizlerin teveccühü ile kendimize güveniyoruz. Bu sürecin sorumluluk ve mesuliyetinin bilincindeyiz. Bu süreçte şehrimizi maceraya iteklemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ben halkımızın sağduyusuna yürekten inanıyorum. Benim halkım feraset sahibidir. Herkes her şeyi görüyor ve biliyor. Kimse kimsenin aklına muhtaç değil. Her şey Allah (C.C.) ın izniyle halkımızın istediği şekilde olur. Ben kendime ve halkıma güveniyorum. Yeter ki bana Allah (C.C.) garaz etmesin. Kullarının çabası, gayreti engellemesi boşunadır.

Ilgınımız geleceğine koşuyor.

Bugün burada yeni bir başlangıcın heyecanını yaşıyoruz. Bize güvenen, destek olan arkadaşlarla şehrimizi geleceğe taşıyacağız. Bir şeyin bitişi yeni bir şeyin başlangıcıdır. Biz şehrimizi 2019 ile 2023’ e ulaştırmanın planlarını, stratejilerini ortaya koyacağız.

Şehrimiz henüz değişimin, dönüşümün meyvelerini toplamadı. Kaymakamlık, Valilik, İlçe, İl, Bölge ve Genel Müdürlükler düzeyinde yakaladığımız uyum ve birliktelikleri şehrimizin lehine en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Muhtarlarımız, Odalarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla yakaladığımız uyum şehrimizin geleceği için bizleri umutlandırıyor. Kendimize olan güvenimizi artırıyor. Şehrimizle ilgili plan, proje ve hayallerimizi geliştiriyor.

Biz Sayın Başbakanımızın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın tabiriyle çıraklık dönemimizin sonuna doğru geldik. Çıraklık dönemimize ait gerek Belediye olarak gerekse Kamu adına İlçemize yapılan hizmetlerin hafızalarımıza yeniden yer etmesi açısından uzun uzun anlattık.

İnşallah önümüzdeki dönemde biz ilçemizi her yönüyle bir üst basamağa taşıyıp, bölgenin öncü, lider şehri yapmak istiyoruz.

Sahip olduğumuz tüm imkânları, kaynakları en iyi şekilde değerlendirip. Geleceğin Ilgınını şekillendireceğiz.

Kıymetli arkadaşlar, kıymetli hemşerilerim, saygıdeğer basın.

Biz 5 yıl süreyle yaptıklarımızı, yapımına sebep olduğumuz hizmetleri sizlerle paylaştık. Gelecekle ilgili yapacaklarımızı, projelerimizi, hayallerimizi de sizinle paylaşıyoruz.

İlçe Başkanımızla ve İl Başkanımızla da görüşüp kendileriyle gelecekle ilgili düşüncelerimizi paylaşıp, müsaadelerini alarak 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Ilgın Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığımı açıklıyorum.

Bana inanan, bana güvenen, bana destek olan tüm yol arkadaşlarımın güvenine, desteğine layık olmak için Allah (c.c.)’ıma dua ediyorum. Başarmak muvaffak olmak için var gücümle çalışacağım.

Destek sizden takdir Yüce Allah (c.c.) tan diyorum. Allah (c.c.) yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun.

Bu haber 3333 kez okundu.
Politika - 4:49 pm A A
BENZER HABERLER