25° Kapalı

Online Belge ve Online Ödeme

Ilgın Gündemi - Haziran 19, 2017 8:47 am A A

Online Belge ve Online Ödeme

Ilgın Ticaret Odası, üyelerine kesintisiz hizmet verebilmek amacıyla, Elektronik Belge Dağıtım Sistemi Projesi’ni hizmete açmış bulunuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi ÖZLEN, uzun süredir TOBB’un üzerinde çalıştığı EBDS projesini üyelerinin artık kullanmaya başlayabileceklerini müjdeledi.

– EBDS son derece güvenli

Kısa adı EBDS olan bu sistemin üyeler açısından önemli olduğuna değinen Başkan ÖZLEN, “e-imza, elle atılan imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir. Doğal olarak, e-imzanın güvenirliliği şifrelenmiş olmasından kaynaklanır. Bu sistem, şifrelenmiş verileri gönderen bilgisayar ile bu şifrelemeyi çözebilen alıcı bilgisayar arasında çalışır. Gönderenin şifreleme işlemi ile alıcının doğrulama işlemi verinin güvenli bir kaynaktan geldiğini gösterir ” dedi.

– 7×24 e-belge hizmeti verilecek

EBDS ile üyelerinin zamandan tasarruf edeceğini ifade eden Vehbi ÖZLEN , “EBDS ile e-belge dönemine geçilmesi üyelerimiz için son derece güzel bir projedir. Elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için, internette her türlü resmi işlemin, hem zamandan hem de kâğıt tasarrufu edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesine olanak sağlar. 7×24 e-belge projesinde; şimdilik Oda Sicil Kayıt Sureti ve Faaliyet Belgesini Üyelerimize elektronik ortamda, elektronik imzalı olarak verebileceğiz. Belgenin güvenliği için belgenin altındaki karekod yardımı ile belgenin doğruluğu tespit edilebilmektedir. TOBB tarafından yazılan hizmet odaklı bu proje, Odamızın üyelerinin hizmetine açılmıştır. Bu proje tüm üyelerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Üyelerimiz, Odamız internet (www.ilginto.org.tr) sitesinden bu uygulamaya ait linktenhttps://ebelge.tobb.org.tr  giriş yapabilirler. Odamızın Adını, Firmasının vergi numarasını, firmasının oda sicil kayıt numarasını ve Firma yetkili kişisinin T.C. Kimlik Numarasını girerek işleme devam etmekte ve doğrulama işlemi yapabilmektedir. Doğrulanan bu bilgilerden sonra yetkili kişinin Odamız Üyelik sisteminde tanımlı olan cep telefon numarası ve yetkili kişinin e-mail adresini de girerek sisteme kaydı tamamlamaktadır”.

-Aidatları online ödeme imkanı

EBDS sistemi içerisinde üyelerin Aidatlarına ilişkin ödemelerini Kredi Kartı ile yapabildikleri için üyelerin vakit kaybının önüne geçilmekte ve şehir dışında olup ta belge almak isteyenlere online ödeme yapabilme imkanı sunulmakta.

Bu haber 1033 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:47 am A A
BENZER HABERLER