21° Parçalı bulutlu

Okullara mescid geliyor

Eğitim - Eylül 15, 2014 4:14 pm A A
Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yeni düzenlemelere imza attı.

Bakanlığın yönetmelikte yaptığı değişiklikle, tüm ortaöğretim okullarına ibadethane zorunluluğu getirildi. “Okulda ibadethane ihtiyacı için doğal aydınlatmalı mekan ayrılır” ifadesinin de yer aldığı değişiklikte, ibadetin özüne uygun mekanın tahsis edilmesine imkan sağlandı. Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yeni düzenlemesiyle birlikte artık öğrencilerin göğüslerini gere gere ibadetlerini yapabileceğini söyledi.

Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilere okul idarelerince mümkün olan kolaylıkların gösterilmesi gerektiği yönünde bir genelgenin olduğunu ancak bu zamana kadar uygulanmadığını söyledi. Gündoğdu, Batı ülkelerinde bile denize açılmış bir donanmada bir Müslüman asker varsa onun için ibadetini yapabileceği bir nezih yer tahsis edildiğini, diğer dinler mensup insanlar için ise kilise gibi inanç hürriyetine yönelik uygulamalar olduğunu hatırlattı.

Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde bu genelgenin yıllarca yok sayıldığını kaydeden Gündoğdu, “Bazı iyi niyetli yöneticiler bu genelgeye dayanarak bir şeyler yapmaya kalkışınca da hemen irtica yaygaraları çıkarıldı. Yani bir şekilde devlet dairelerinde, okullarda namaz kılmak isteyenler ya hor görüldü ya da en izbe yerlerde namaz kılabildiler” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 13 Aralık 1977 tarihinde yayınladığı, “İbadet etmek isteyen öğrenciler hakkında 18079 sayılı genelgede, “Bakanlığımıza bağlı okullarda ders saatleri dışında ibadetlerini yerine getirmek isteyen öğrencilere okul idarelerince mümkün olan kolaylıkların gösterilmesi gerekmektedir” ifadeleri yer alıyor. Ancak bu genelge yıllarca yok sayılarak uygulanmamıştı.

NAİM TAŞBAŞI / YENİ AKİT / MERHABAHABER.COM

Bu haber 1613 kez okundu.
Eğitim - 4:14 pm A A
BENZER HABERLER