21° Parçalı bulutlu

Öğretmenler Gününde Anlamlı Açılış

Ilgın Gündemi - Kasım 25, 2014 12:22 pm A A

Konya’nın Ilgın İlçesi Aşağıçiğil Mahallesi ‘nde hayırsever vatandaş tarafından yaptırılarak dizayn edilen Hacı Ali Kız Kur’an Kursu’nun açılışı İlçe Müftü Vekilimiz Selman KONUK ile Belediye Başkanı H. İbrahim ORAL  tarafından gerçekleştirildi.

***

Açılışta kısa bir konuşma yapan Müftü Vekili KONUK; “Kur’an Kurslarımız bizim milletimizin manevi mutfağıdır, bu mutfaktan manevi olarak doymaya hepimizin ihtiyacı var ve hepimiz buna muhtacız, eskiden kasaba olan Aşağıçiğil’in Büyükşehir yasasıyla Mahalle haline gelişi ve bu mahallede açılan ikinci Kur’an Kursunun da kendisini çok mutlu ettiğini, açılan bu kursun yöre halkına hayırlar getirmesini, mübarek olmasını ve çevresine bereket getirmesini ” temenni edereksözlerini tamamladı.

***

Doğup büyüdüğü yer Aşağıçiğil olduğunu burada böyle bir yerin açılışında bulunmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek açılış konuşmasına başlayan Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim ORAL ise sözlerine şöyle devam etti. Bugün “24 Kasım Öğretmenler Günü” olması hasebiyle işlerinin yoğun olmasına rağmen böyle güzel bir günde bu şekilde güzel bir eğitim kurumunun açılışında bulunmanın kendisini çok mutlu ettiğini, Kur’an ahlakına hepimizin muhtaç olduğunu, insanların bundan 20-30 yıl önce yokluk, fakirlik ve imkânsızlıklar içinde yaşandığını o gündeki sahip olunan maddi değerler ile şu anda sahip olunan değerler arasında çok fark olduğunu neredeyse fakir insan kalmadığını ancak günümüzde insanlarda manevi iman fakirliği olduğunu, özümüzden değerlerimizden uzaklaşmanın vermiş olduğu bir iç huzursuzluk bulunduğunu, bunu hepimizin hem aile yaşantımızda hem de toplum yaşantımızda hissettiğimizi ifade etti. “Bizim en büyük gücümüz, en büyük dayanağımız bizim Dinimiz ve Manevi değerlerimizdir. O yüzden dinimizi öğrenirken kulaktan duyma değil bu işi kaynağından öğrenmeliyiz, dini eğitimini almış bir annenin daha iyi bir nesil yetiştireceğini bu ve bunun gibi yerlerin bu yüzden önemli yere sahip olduğunu, Kur’an kursumuzun memleketimiz ve insanlarımız için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

***

Açılışa çok sayıda vatandaş katılırken, açılış sonrası bayan ve erkek katılımcılara bayanların hazırlamış olduğu börek ve tatlılar ikram edildi.DSC00161

Bu haber 1433 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:22 pm A A
BENZER HABERLER