19° Kapalı

O KUPA GELECEK

Ilgın Gündemi - Mayıs 31, 2017 4:32 pm A A

Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez elde ettiği Türkiye Kupası Final maçına bugün çıkacak.

Atiker Konyaspor’un  Medipol Başakşehir ile  karşılaşacağı 2016-2017 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası final maçı bugün Eskişehir’de oynanacak ve kupa sahibini bulacak. 55. Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibinin belirleneceği Medipol Başakşehir – Atiker Konyaspor final karşılaşması, Eskişehir Yeni Stadyumu’nda saat 21.30’da başlayacak. Fırat Aydınus’un yöneteceği karşılaşmanın yardımcı hakemleri Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu, dördüncü hakemi ise Ümit Öztürk olacak. Tarihi final A Spor’dan naklen yayınlanacak.

KONYASPOR ESKİŞEHİR’DE BİR BAŞKA TARİH YAZMAK İSTİYOR

Sezona UEFA Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig olmak üzere 3 kulvarda başlayan Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez kupada final görme başarısı elde etti. Yarı finalde rakibi Kasımpaşa’yı eleyen Atiker Konyaspor tarihinde ilk kez kupada finale yükseldi. 2012-2013 sezonunda Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda Manisaspor’u 2-0 yenerek Spor Toto Süper Lig’e yükselen yeşil beyazlılar Eskişehir’de yeni bir başarı daha elde etmek istiyor. Anadolu Kartalı kupa finalindeki rakibi olan Medipol Başakşehir’i yenerek UEFA Avrupa Lig’ine yeniden katılmak isterken kupayı ise müzesine götürmek istiyor.

AVRUPA İÇİN GÖZLER BU MAÇTA

Atiker Konyaspor’un Ziraat Türkiye Kupası Final maçında Başakşehir’i yenmesi halinde Fenerbahçe başta olmak üzere bir çok takım hayal kırıklığı yaşayacak.

UEFA Avrupa Ligi statüsüne göre Türkiye’de Kupa Şampiyonu olan takım hiç eleme maçı oynamadan direkt gruplara kalıyor. Konyaspor, finalde Medipol Başakşehir’i yendiği takdirde bu sezon olduğu gibi gelecek sezon da UEFA Avrupa Ligi’ne direkt gruplardan katılmaya hak kazanacak.

Konyaspor kupayı kaldırdığı andan itibaren Lig üçüncülüğü için Galatasaray ile kıyasıya çekişen Fenerbahçe, üçüncü olursa UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan başlayacak. Fenerbahçe Atiker Konyaspor’un kupayı alması  ve Galatasaray’ın 3.olması halinde ise Avrupa macerasına 2. Ön eleme turundan başlamak zorunda kalacak.  Süper Lig’de 5.sırayı garantileyen  Antalyaspor kupayı Başakşehir’in almasını bekleyecek. İstanbul ekibi 2.liği garantilediği için önümüzdeki sezon zaten Avrupa’ya gidecek.   Bu durumda Antalyaspor da UEFA Avrupa Ligi ön elemesi oynamaya hak kazanacak.

FİNALDE İLK RESMİ MÜSABAKALARDA 21. RANDEVU

Ziraat Türkiye Kupası’nın iki finalisti Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor geçmişte 20 resmi maçta karşı karşıya geldi. İki takımın ilk buluşması 2. Lig’deydi ve o maçı Başakşehir deplasmanda 4-0 kazandı. Rövanşında ise Konyaspor 6-2’lik skorla güldü. 20  maçlık rekabette Başakşehir’in sekiz, Konyaspor’un altı galibiyeti bulunuyor. İstanbul ekibinin 31 golüne Konyaspor 26 golle karşılık verdi. Konyaspor ile Medipol Başakşehir Türkiye Kupası Finalinde ise ilk kez karşı karşıya gelecek.

KUPA YOLCULUĞU

Atiker Konyaspor tarihinde ilk defa kupa finaline ulaşırken geçmişte kupa kazanmış takımlardan sadece Trabzonspor’la, o da grup aşamasında karşılaştı.  Finale çıkana kadar 11 maç yapan yeşil-beyazlılar, bu maçların altısını kazandı, ikisi kaybetti, üçünden de beraberlikle ayrıldı ve 18 gol atarken kalesinde sekiz gol gördü.  Atiker Konyaspor’un kupada aldığı sonuçlar şu şekilde

Grup H

Kızılcabölük-Konyaspor: 0-4

Konyaspor-Trabzonspor: 0-0

Gümüşhane-Konyaspor: 1-1

Konyaspor-Gümüşhane: 3-0

Konyaspor-Kızılcabölük: 1-0

Trabzonspor-Konyaspor: 1-0

 

Son 16 Turu

Konyaspor-Ümraniyespor: 2-1

Çeyrek Final

Sivasspor-Konyaspor: 0-0

Konyaspor-Sivasspor: 3-2

Yarı Final

Kasımpaşa-Konyaspor: 3-2

Konyaspor-Kasımpaşa: 2-0

Kaynak: O KUPA GELECEK

 

Bu haber 1834 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:32 pm A A
BENZER HABERLER