20° Hafif yağmur

Noel’i değil Mekke’nin Fethini kutluyoruz.

Eğitim - Aralık 21, 2018 10:14 pm A A

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ilgın Şube Başkanlığı, Ilgın halkını 31 Aralık Pazartesi günü saat 19.30’da Kaplıcada Sahib Ata Termal Otel’de düzenlenecek ‘Mekke’nin Fethi’ programına davet etti.

Derneğin Ilgın şubesi tarafından 31 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek  “Mekke’nin Fethi” programıyla ilgili düzenlediği duyuruda, fetih kelimesinin kalbi ve aklı, İslam gerçeğine açmak ve İslam tebliğinin önündeki engelleri kaldırmak anlamlarında kullanıldığını belirtti.

İslam fetihlerinin asıl gayesinin, dinin yüceltilmesi, yeryüzünde hak ve adaletin tesis edilmesi olduğunu ifade edilen duyuruda, şunlar kaydeldi:

“Müslümanlar, adalet ve eşitliğe dayanan bir anlayışla fethettikleri yerlerde tevhid anlayışı ve iman huzurunu taşıyarak ‘yeni bir dünya’ düzeninin müjdesini vermiştir. Mekke’nin fethi basit tarihi olay gibi görülmemelidir. Sonuçları da değerlendirildiğinde Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatındaki ve İslam tarihindeki yeri çok önemlidir. Maalesef günümüzde Müslümanların çoğu 31 Aralık akşamını yılbaşı olarak kutlamaktadır. Mekke’nin bugünde fethedildiğinden belki de çoğunun haberi yoktur. Efendimiz tavır ve davranışlarıyla gönülleri fethetmişse bizler de Müslüman kardeşlerimizin böylesi yanlış davranışlarını peygamberi metotla güzel üslupla değiştirmenin yolunu aramalıyız. İslam ve insanlık tarihindeki bu önemli olayı hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla tüm halkımızı 31 Aralık Pazartesi günü saat 19.30’da Kaplıcada Sahib Ata Termal Otel’de düzenleyeceğimiz ‘Mekke’nin Fethi’ programına davet ediyorum.”

Programa AGD- MGV Genel Merkez Hatibi, Ilgın İmam Hatib Lisesi eski öğretmenlerinden Mustafa Kayhan, hoca konuşmacı olarak katılacak.

Programda yine Türkiye 1’incisi Hafız Osman Akyol’dan Kur’an ziyafeti, ezgileri ve semazen gösterileri ile grup vav sahne alacak.

Fetih gecesinde Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren Ilgın’lı öğrencilerin ödülleri takdim edilecek.

Programın finali ise uzaklardan gelen misafirin duası ile son bulacak.

 

Bu haber 1803 kez okundu.
Eğitim - 10:14 pm A A
BENZER HABERLER