20° Kapalı

Neden Ilgın’ımızda sınav yapılmıyor?

Eğitim - Haziran 28, 2020 5:09 pm A A

YKS – Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı.
27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar 2 gün Sınavlar Akşehir ve Konya’da yapıldı.
Öğrenciler, geleceğimizin teminatı genç evlatlarımız başarılı olabilmek için ter döktüler.

Buraya kadar her şey tamam..

Peki neden Ilgınımızda sınav yapılmıyor?
54.228 nüfuslu Ilgın’da;(Argıthanı ve Çiğil dahil)
1- Fen lisesi
1 – Turizim meslek lisesi 1-İmamhatip And.Lisesi, 1- Tic.Mes.lisesi,1-End.Mes.And.lis.1-Sağ.Mesl.lis.1-Kız.Mesl.lis.
1-Çpl (Argıthanı)
3-Anadolu lisesi
varken;ilçemize yakın Kadınhanı ,Doğanhisar gibi diğer yakın ilçelerin potansiyelinide hesap ettiğimizde ,İlçemiz ÖSYM sınav merkezi olarak belirlenebilir.
Bunu sağladığımzda,İlçemiz Ekonomik olarakta kültürel olarakta kazanç sağlar .Bunu sağlayamazsak dün ve bugün olduğu gibi bir gün önceden Konya’ya Akşehir’e gitmek zorunda kalınır. Yada sabahın erken saatinde yola düşülür.
Birde böyle pandemi döneminde “sokağa çıkma yasağı “olursa, lokanta, çay bahçesi, kapatılır. (Cumartesi 165 dakika, Pazar 2 oturum) çocuklarını beklemek zorunda kalan aileler, karınlarını doyuracak bir lokanta, bir çay içecek yer bekliyecek bir mekan bulamazlar ve resmen rezil olurlar.. Bu durum her yıl devam eder gider. olumsuz sonuçlarını da gençlerimiz;dolayısı ile Ilgın halkı çeker.

Ilgınımıza bu hizmetin kazandırılması için; İlçe yetkililerimizi ve siyasileri bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Gelecek yıl aynı sıkıntıların yaşanmaması,sorunun çözülmesi için,çalışmaların hemen başlatılmasını ve şimdiden YÖK ile görüşülerek önümüzdeki yıl için sınav’ların Ilgın’da yapılmasının sağlanmasını istiyoruz . (bu konuda bize düşen bir görev olursa seve seve yerine getireceğimizi bildiririz) Ilgın’lı gençler ve aileleri adına rica eder kamuoyuna saygıyla duyururuz.

CHP Ilgın İlçe Teşkilatı Adına
Başkan Mustafa Kozan

Bu haber 2813 kez okundu.
Eğitim - 5:09 pm A A
BENZER HABERLER