19° Açık

Mursi’nin suçu Gazze

Dünya'dan Haberler - Temmuz 8, 2013 11:27 am A A

Mursi’nin suçu Gazze’ye..!

Mursi’ye yapılan darbe için şok itiraf. Darbeci general Salama Gazze politikasının Mursi’nin suçu olduğunu söyledi.

Mısır ‘da Müslüman Kardeşler iktidarına darbeyle el konulmasının yankıları sürerken, cumhurbaşkanlığı koltuğundan alınan Mursi’nin Gazze politikası nedeniyle yargılanabileceği belirtildi.

BBC’ye konuşan Mısırlı General Ayman Salama, Mursi’nin ülke güvenliğini tehlikeye atan bir politika izlediğini öne sürerek, ‘hatalarından’ ötürü yargılanacağını söyledi.

Mursi’yi ‘Hamas’ın işbirlikçisi’ olarak nitelendiren Salama, ordunun bir çok kez Mursi’ye tüm Gazze tünellerini kapatması yönünde uyarıda bulunduğunu ama onun her defasında ablukanın kaldırılması gerektiği ve Gazzelilerin yardıma ihtiyacı olduğunu söylediğini belirtti.

Mursi geçtiğimiz Kasım ayında İsrail’den Gazze’ye düzenlenen saldırılarda İsrail ile Hamas arasında tarihi bir arabuluculuk rolü oynamış ve Hamas’ın uluslararası izolasyona maruz kalmasını önlemişti. General Salama’nın açıklamalarıyla ordunun İhvan yönetimine dair rahatsızlığının bir sebebinin de Gazze konusu olduğu ortaya çıkmış oldu. Mursi yönetimi boyunca Gazze’ye başta inşaat malzemeleri olmak üzere bir çok kez dev yardımlar yapıldı.

Dün de ‘Nobel Barış Ödüllü’ liberal darbeci Muhammed el Baradey, Mursi’nin askeri yolla devrilmesi için Batı’yla uzun süre ikna ve pazarlık çalışması yaptığını itiraf etmişti.

Bu haber 2182 kez okundu.
Dünya'dan Haberler - 11:27 am A A
BENZER HABERLER