16° Kapalı

Muhtarlar Günü Kutlamaları

Ilgın Gündemi - Ekim 19, 2017 4:28 pm A A

Ilgın’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Bayram, Müftü Abdurrahim Kocagöl, CHP İlçe Başkanı Tahir Dilek, Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, ve çok sayıda muhtar katıldı.

Fahrettin Altay Paşa Parkı Atatürk Anıtı’na Muhtarlar Derneği tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti.

Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Bayram günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında şunları kaydetti;

“Yerel demokrasimizin en eski örneğini temsil eden muhtarlık sistemi 1729 yılında dönemin padişahı 2’inci Mahmut zamanında hayata geçirilmiş olup 188 yıllık bir geçmişe sahiptir. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız mahallede kamu yönetiminin başıdır. Devletin mahalledeki sesi ve kulağıdır. Muhtarlarımız, mahalle sakinlerini devlet kurumları ile aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından bir olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Milletimizin tercihine teveccühüne itimadına mazhar olmak bizim için rütbelerin en büyüğüdür.  Cumhuriyetimizin vazgeçilmez unsuru olan, demokrasinin çimentosu olan, biz muhtarlar sonsuza kadar demokrasinin bekçisiyiz” dedi.

Tören hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından, Ilgın Belediyesi’ni vermiş olduğu kokteyl ile sona erdi.

Muhtarlar derneğinin düzenlemiş olduğu yemek daveti ile kutlamalar devam ediyor.

Bu haber 1328 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:28 pm A A
BENZER HABERLER