22° Parçalı bulutlu

Milli İttifak Adayları Halkın Arasında

Ilgın Gündemi - Mayıs 12, 2015 11:23 am A A

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu ”Milli ittifak”ın Konya milletvekili adayı Ilgın’lı Abdulkadir Güzel hayvan pazarını ziyaret etti.

Halkla iç içe bir görüntü sergileyen Milli İttifak adayları halkın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Yapılan ziyarette ; Halkla Görüşen Milletvekili adayı Güzel şu konuları konuştular.

Esnafımızı korumak ve geliştirmek için gerekli tüm tedbirleri hiç vakit kaybetmeden alacağız.

Güzel konuşmasında; İşçi memur ve emekliye iktidarımızın ilk ayında % 50 net zam yapacağız.İşçi, memur , emekli aldığı parayı esnafa getirip harcayacak , esnafta devlete vergisini ödeyecek bu şekilde ekonomiyi her kesimin istifadesine sunmuş olacağız.

Güzel, Tarım ve hayvancılık stratejik bir sektör olarak ilan edilecek ve şu hususlar süratle gerçekleştirilecektir.“Türkiye Tarım ve Hayvancılık Kurumu” kurulacaktır. Bu kuruma bağlı bir “Tarımsal Destek Fonu” oluşturulacak ve bu fon vasıtasıyla çiftçiye faizsiz tarım ve hayvancılık kredileri verilecektir. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı engellenecektir. Güney sınırımızda 85 yıldır hiç kullanılmayan mayınlı araziler temizlenerek organik tarıma elverişli hale getirilecektir.

Şehir planları yapılırken 1. derece tarım alanları kesinlikle imara açılmayacaktır.

Ayrıntılı toprak etütleri yapılacak ve ülke bütününde arazi kullanım planı hazırlanacaktır.

Sıkı denetim ve takip ile tarım arazilerindeki kaçak yapılaşma önlenecektir.

Güzel son olarak; Üreticiyi ve üretimi güçlendirmenin yolu kooperatifçilikten geçiyor. Tarımsal ürünlerde kooperatifçilik güçlendirilecektir. Bunun için kooperatifçilik kökten yeniden yapılandırılacaktır. Tarım Kredi Kooperatifleri ile tarım ve hayvancılıkla uğraşan kooperatifler desteklenecektir.Tarımda teknoloji kullanımı yaygınlaştırılacaktır.

Tarım-sanayi işbirliği ve entegrasyonu artırılacaktır.Sulanabilir tarım arazilerinin sulama ve drenaj hizmetleri hızla tamamlanacaktır.dedi.

Saadat Partisi Konya Milletvekili adayı Abdülkadir Güzel 7 Haziranda yapılacak olan seçimlerde partisine destek istedi. IHH11267439_717620978341871_2271671414548003388_n

Bu haber 966 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:23 am A A
BENZER HABERLER