20° Kapalı

Millet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Seçildi

Ilgın Gündemi - Aralık 2, 2014 8:07 pm A A

Pınarbaşı Kahvesinde kongresini gerleştiren Millet Partisi İlçe Başkanı Kemal KALE Açılış Konuşmasını gerçekleştirdi. Kale Konuşmasında : “OLAYLAR VE GELİŞMELER TEZLERİMİZİ DOĞRULAMIŞTIR.”

Millet Partisi Ilgın 8. Olağan Kongresi, 23 Kasım 2014 Pazar günü, ilçe merkezinde yapıldı. İlgiyle takip edilen kongrede delegeler, İlçe başkanlığı için Kemal Kale dediler. Kale, kongre sonunda yaptığı kısa konuşmada; “Bu sorumluluğu ağır, şerefi yüksek görevi,  bütün zorluklara rağmen layıkıyla yapmak için elimden gelen gayreti göstereceğim.” diyerek delegelere teşekkür etti.

Kale; yaptığı konuşmada; partisinin bir fikir, dava ve millet partisi olduğunu söyleyerek; “Ortaya koyduğumuz bütün tez ve çözüm önerilerimizin olaylar ve gelişmeler tarafından doğrulandığını görüyoruz. Bu gerçeği, ancak ya refleksini kaybedenler, ya da iradi bir körlüğü tercih edenler göremezler. Hiçbir yabancı reçetenin yaramız a merhem olması beklenemez. Yabancı reçeteler, acı ve elemden başak bir şey vermezler. Ülkemizde, bölgemizde, Ortadoğu’da, İslam dünyasında ve dünyada yaşananlar bunun en canlı şahididirler. Milleti, ancak, milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Milletimizin, milli kadroların öncülüğünde iktidar olmasından başka çıkar yol yoktur.”
Kale, 7-8-9 Kasım 2014 tarihlerinde Afyonkarahisar’da Türk Dünyası Kurultayının yapıldığını ifade ederek; bu kurultaya yurt içinden ve dışından bilim adamları ve kanaat önderlerinin katıldığını ve cihan çapında bir kucaklaşma olduğunu söyledi.  Umutların sarsıldığı bir dönemde bu kurultayın, umutların filizlendiği bir toparlanma özelliği taşıdığını kaydetti. Bütün vatandaşların, bu kurultayın hem misafiri, hem ev sahibi olduğunu söyleyen Kale, Genel Başkan Edibali’nin gayretlerinin sonucu gerçekleşen Afyonkarahisar Türk Dünyası Kurultayının yankılarının devam ettiğini söyledi.

Kale, öğretmenler günü, açılım ve Suriye konularında ise şu görüşlere ver verdi: “24 Kasım Öğretmenler Günü. Şunu ifade etmek isterim ki; öğretmenlerimize ve milletimize yapılacak en büyük iyilik; eğitimin dağınıklıktan kurtarılarak derlenip toparlanması, çocuklarımıza insani, milli, kültürel ve bilimsel değerlerin kazandırılmasıdır.
“Konya’nın Ilgın ilçesinden Ankara’ya sesleniyorum: Türkiye, -varsa- açılım ve Suriye politikalarını kesinlikle gözden geçirmelidir. Açılım ve Suriye konusundaki gelişmeler, kesinlikle bu bölgenin iç dinamiklerinin sonucu değildir. Olaylar manipüle edilmekte ve bölgemiz bir fitne kazanında kaynatılmak istenmekte ve kaynatılmaktadır. Pkk konusunda kılını kıpırdatmayan denizaşırı ülkeler Suriye konusunda seferber olmakta ve rol modellerin biri gelip öbürü gitmektedir. Milletimizi, olayları seyretmekten vazgeçip yanlış politikalara karşı sesini yükseltmeye çağırıyorum: MİLLETİM UYAN!”

Bu haber 1135 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:07 pm A A
BENZER HABERLER