12° Kapalı

Meteoroloji’den Ilgın’a kar ve yağmur uyarısı!

Ilgın Gündemi - Aralık 4, 2017 12:10 pm A A

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Ilgın’ında aralarında bulunduğu Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde yağmurun ve kar yağışının etkili olacağını aktardı.

Yağışlarla birlikte Ilgın’da hava sıcaklığı 8-14 derece düşecek.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, yaptığı son uyarıyla, Ilgın’ında aralarında bulunduğu Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin edilen yağışların, akşam saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağını aktardı.

Kar yağışının aralıklarla Çarşamba günü gece saatlerine kadar devam edeceği tahmin edildiği bildirildi. Kar yağışının Karaman ve Niğde çevrelerinde yer yer etkili olacağı, Konya ve Aksaray çevrelerinde hafif olacağı aktarıldı.

SICAKLIK 14 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Salı gününden itibaren kademeli olarak azalarak (8-14 derece) ve mevsim normallerinin altına kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde eseceği de aktarıldı.

Kar yağışı, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don nedeniyle yaşanabileck olumsuzluklara karşı ilgililerin, vatandaşların tedbirli olması da istendi.

Bu haber 2459 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:10 pm A A
BENZER HABERLER