21° Parçalı bulutlu

MEPAŞ’tan vergi açıklaması

Ilgın Gündemi - Ağustos 22, 2014 10:37 am A A
MEPAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “Şirketin vergi dairesini Konya’ya taşımak gibi bir gündemimiz yok. Vergiyi İstanbul’a ödemek ile Konya’ya ödemek arasında ne fark var? MEDAŞ vergi dairesini Konya’ya taşıdı. Ama MEPAŞ’ın henüz böyle bir çalışması yok” de

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) ve yan kuruluşu olan Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş. (MEPAŞ) yöneticileri Dedeman Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yöneticiler, şirketlerin hedeflerini değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya MEDAŞ Genel Müdürü Muhittin Murat, MEPAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, MEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran, İnan Baykan, Mehmet Orman, Mustafa Başer ve Özkan Ecevit katıldı. Toplantıda konuşan MEDAŞ Genel Müdürü Muhittin Murat, “Bugün bin 750 abonemiz var. Müşteri memnuniyetini esas alıyoruz. Bölgemizde 43 bin trafo var. Bunun 13 bini bizim. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

‘GÜNEŞ ENERJİSİNE İLGİ ÇOK FAZLA’

Bölgede son dönemlerde güneş enerjisi yatırımlarının arttığını da belirten Murat, “Ülke genelinde de güneş enerjisi yatırımına müraacat fazla. Geleceğe dönük bir yatırım. Şu an bin 305 müraacat var” dedi. Toplantıda konuşan MEPAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş da, “MEPAŞ 1 yıldır faaliyette. Serbest tüketicilerin büyük bir çoğunluğu bizden elektrik alıyor. Bu sayımız 40 bine ulaştı. Bazı müşteriler fatura bize ulaşmadı diyor. Biz de bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için müşterilere SMS gönderiyoruz. Müşteriler bilgilerini güncellemeli. 400 bin abonenin TC kimlik numarasını güncelledik. Ama bilgileri güncel olmayan çok abone var. İnternet üzerinden de abon kaydı alacağız. Vatandaş bize gelmeden internet üzerinden abone olacak. O bize değil, biz ona gideceğiz” şeklinde konuştu.

‘DEVLET ADINA TAHSİLAT YAPIYORUZ’

Elektrik borcu olan çiftçilerin destek ödemelerinin bankadan kesilmesiyle ilgili de konuşan Uçmazbaş, “Bazı basın yayın organlarında ‘devlet şirketin tahsilatçısı mı?’ şeklinde yorumlar yapılıyor. Biz devletin tahsilatçısıyız. Biz tahsil ettiklerimizi devlete veriyoruz. Borcu olanların bilgilerini Ziraat Bankası’na gönderdik. Onlarda kesinti yapıyor. Bu kötü bir şey değil” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Bir gazetecinin, “MEDAŞ ve MEPAŞ en fazla şikayet alan kurumlar arasında bulunuyor. Sosyal sorumluluk adına gözle görülür bir projeniz hala yok. Şirketiniz de bu şikayetlere karşı sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verse daha iyi olmaz mı? şeklindeki sorusuna yanıt veren Uçmazbaş, “Sosyal sorumluluk projesi adına bir sanat galerisi kurduk. Türkiye’de bir ilk oldu. Niğde ve Nevşehir’de 9 bin 400 ton patates aldık. Göçmen ve dar gelirlilere dağıttık” ifadelerini kullandı.

‘KONYA’YA DÖNMEK GÜNDEMİMİZDE YOK’

Yine bir gazetecinin, “Genel Merkezi Konya’da olan MEDAŞ’ın, abonelik, tahsilat ve faturalama gibi işlemleri yürütmesi için kurduğu MEPAŞ, vergisini İstanbul Beşiktaş Vergi Dairesi’ne ödemeye devam ediyor. MEPAŞ, vergi dairesini Konya’ya taşıyacak mı?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Uçmazbaş, “Vergi dairesini Konya’ya taşımak gibi bir gündemimiz yok. Vergiyi İstanbul’a ödemek ile Konya’ya ödemek arasında ne fark var? Gelirler yine hazineye gidiyor. Şirket olarak 5 yılda hazineye 1 milyar lira ilettik. MEDAŞ vergi dairesini Konya’ya taşıdı. Ama MEPAŞ’ın henüz böyle bir çalışması yok. Bu talebi üst makamlara iletirim. Yönetim kurulumuz bu tür kararları verir. Notunuzu aldık diye geçiştirelim” sözlerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Bu haber 1393 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:37 am A A
BENZER HABERLER