20° Parçalı bulutlu

Maden İş Sendikası Başkanı Çetin’den açıklama

Ekonomi - Ocak 4, 2018 8:55 am A A

Maden İş Sendikası Konya ve Havalisi Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin Ilgın Türkiye Kömür İşlatmeleri (TKİ) Kontrol Müdürlüğünde çalışan personelle birlikte basın mensupları ile bir araya geldi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan taşeron düzenlemesinde Kamu İktisadi Kurumlarının yer almadığına dikkat çeken Başkan Çetin; açıklamasında şunları kaydetti;

AYRIMSIZ TAM KADRO İSTİYORUZ.

KAPSAM DIŞI BIRAKILAN BİZLER ÜVEY EVLATMIYIZ

Basın açıklamasında Başkan Çetin; Yeni çıkarılan KHK ile yapılan taşeron düzenlemesinde Kamu İktisadi Kurumlarının yer almaması Adaletsizliktir Ayrımcılıktır ve bu durum kabul edilemez. 1 Milyon kişiyi kapsadığı yönünde açıklama yapılırken yaklaşık 50 bin işçi ki bu işçiler en zor iş kolunda bulunan işçilerdir, bunların kapsam dışı bırakılmasının art niyet içerdiği şüphesine düşmekteyiz. Bu 50 bin emekçi bizim emekçimiz bizim vatandaşımız değimli ?

Olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerinin yolu açıldı. Fakat Kamu İktisadi Kurumlarında çalışan taşeron işçileri yararlanamadı. Kamu İktisadi Kurumları’nda bu yasadan faydalanması gerektiğini kaydeden Yıldırım Beyazıt ÇETİN  “Bir milyona yakın taşeron çalışanın devlet güvencesine kavuşmuş olması tüm toplum kesimlerinde memnuniyet yaratmıştır. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak bizde onlar adına memnuniyetimizi söylüyoruz.  Kadroya alınan toplam sayının %5’ine denk gelen yoğun çalışan insanların bu haktan mahrum bırakılmasına gönlümüz razı gelmiyor.  Karar vericilerin bu konuda gerekli hassasiyete göstereceklerine inancımız tamdır” dedi.

-“Mücadelemiz sürecek”

Tek bir taşeron işçisi kalmayana kader mücadelenin devam edeceğinin altını çizen Çetin, “Biz Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak ama her şeyden önce insan olarak, bu adaletsizliğe hep karşı durduk ve her platformda taşeron işçi sorununu gündeme getirdik. Tek bir taşeron işçisi kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğimizi ve bu çağ dışı, iş barışını bozan çalışma biçimini kabul etmeyeceğimizi haykırdık.  KİT’lerde çalışan bütün taşeron işçiler için de acil bir düzenleme yapılmalı ve herkes kadro hakkına kavuşmalıdır” diye konuştu.

-“Toplumsal huzur bozulacak”

KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmaması toplumun huzurunu bozacağını ifade eden Şube Başkanı Çetin “Bir tek taşeron işçisinin bile, kapsam dışında bırakılmasının hiçbir mazereti olamaz. İş barışını bozan bu uygulamada KİT’lere yer verilmezse, iş barışı değil, toplumsal barış bozulacaktır. Ülkemize yakışan da, emekçisine, işçisine, memuruna sahip çıkan ve aralarındaki adaleti gözeten devlet anlayışıdır. Birimlerindeki binlerce emekçiye kadro verirken bir kısmını ayırmak, devletin eşitlik ilkesine de aykırı olacaktır. Bu konunun takipçisi olacak ve örgütlü olduğumuz TKİ, ETİ Maden, EUAŞ gibi kurumlarda çalışan, tüm taşeron ve geçici işçi statüsündeki emekçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacak, emekçilerimiz adına sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber 2367 kez okundu.
Ekonomi - 8:55 am A A
BENZER HABERLER