21° Kapalı

Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Ilgın Gündemi - Nisan 23, 2017 12:20 pm A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında “Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Ilgın’da “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında “Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Ilgın Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen konferans, Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han Toplantı Salonu’nda Lala Mustafa Paşa Cami imam hatibi Ali Topçu tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Abdürrahim Kocagöl, Kutlu Doğum Haftası’nın Hazreti Muhammed’i anmak, anlamak, rehber edinmek ve onun yolundan gitmek temennisiyle yapıldığını söyleyerek vatandaşlara davetlerine icap ettikleri için teşekkür etti.

Konferans,  Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi Arapça ve Tefsir Öğretmeni Ali Rıza Temel’in “Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu”  konulu konferans ile devam etti.

Konferans da konuşan Temel şunları kaydetti;

“Yaklaşık 300 konferans verdim. Gördüğüm tek şey insanları bir araya getiren peygamber sevgisidir. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’mız farklı bir tema ile, farklı bir konuya dikkat çekmek üzere bir konu işleniyor.  Bu yıl ise dünyanın en önemli problemlerinden biri haline gelen ‘güven’ problemi ele alınıyor. Dünya de ve toplumumuzda bir güven problemi var. Toplumda güven yoksa korku hakimse o toplumda hiç bir şey olmaz. O toplumlarda ne maddi ne de manevi kalkınma olur” dedi .

Konferansa, Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte sonunda konferansa katılan vatandaşlara gül suyu ile tatlı ikram edildi.

Bu haber 1129 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:20 pm A A
BENZER HABERLER