26° Kapalı

Kur’an-I Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu Finali ve Belge Merasimi

Ilgın Gündemi - Kasım 14, 2014 9:47 am A A

Kur’an-I Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu Finali ve Belge Merasimi

İlçeye geldiği ilk günden beri yoğun çalışma temposunun meyvelerini almaya başlayan Ilgın İlçe Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL ilçe görevlileri arasında tespit ettiği bazı eksikliği gidermek üzere hemen Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu açtı.

13 Ekim 2014 tarihinde başlayan ve 14 Kasım 2014 tarihinde son bulan “Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Vaaz Kursu”’na 20 görevli katılarak kursu başarıyla tamamladılar.

Rehber Öğretici olarak görevlendirilen Ömer AKTAŞ’ın rehberliğinde Meharic-i Huruf, Harflerin Sıfatları ile ilgili bilgilerin yanı sıra; mesleğe yönelik daha verimli olabilmek için neler yapılması gerektiği hususları kursiyerlere anlatıldı. İmamlık ve Müezzinliğin önemi ilgili ders başlığı altında anlatıldı. Kur’an-ı Kerim yüzünden okumada tecvid kuralları uygulamalı olarak tahkik/tertil-tedvir- hadr usulüne göre okundu/okutuldu. İmam-Hatiplik programında yer alan ezberler tecvid kurallarında göre elverdiğince dinlendi.

Ezan ve Kamet uygulamaları sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanları makamlarına göre okuma talimi yapıldı. Müezzinlik, Tesbihat, Tehlil, Tekbir, Selavat vb. konular uygulamalı anlatıldı.

Kurs sonunda hazırlanan Katılım Belgeleri kursiyerlere İlçe Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL tarafından verildi.

İlçe Müftüsü görevlilere hitaben yaptığı konuşmasında;

“Kıymetli hocalarım, yaklaşık 5 haftadır burada Hizmet İçi Eğitim Kursu’na devam ettiniz. Sizler için güzel bir ortam oluşturamadığımız için üzgünüm. İnşallah hep beraberce İlçemize çok amaçlı bir salon kazandırırız. Ama sizler gönül ve hizmet ehli adamlarsınız. Her hal ve şartlarda görev yapmayı şiar edinmiş insanlarsınız.” Diyen KOCAGÖL sözlerine şöyle devam etti;

“Bu kurs süresince öyle inanıyorum ki mevcut bilgilerinizin üzerine yeni bilgiler ilave ettiniz. Okuyuş tarzınızla ciddi değişiklikler oldu. Bundan dolayı kurs süresince fedakârlığını esirgemeyen Rehber Öğretici Ömer AKTAŞ’a teşekkür ediyor, sizlere başarılar diliyorum. Bulunduğunuz noktada beklemeyiniz, ilmin sonu yoktur sürekli iyi ve daha güzeli yakalamak için fedakârlık yapınız. İşin ehli kimseleri gördüğünüzde mutlaka onlardan istifade etme yollarını arayarak sizlerde işin ehli olunuz. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri görev mahallinize gönderiyorum, Rabbim bizleri mahcup etmesin, Allah’a emanet olunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber 1004 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:47 am A A
BENZER HABERLER