21° Kapalı

Konya Milletvekili Kara Doğanhisar’ın sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

Ilgın Gündemi - Nisan 15, 2021 11:41 am A A

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Doğanhisar ilçesinin sorunları hakkında Araştırma Önergesini meclis gündemine taşıdı.

Konya’nın Doğanhisar ilçesinin sorunları hakkında Araştırma Önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Doğanhisar; Konya’nın kuzeybatısında merkeze 104 km uzaklıkta yer almaktadır. 2018 yılı TÜİK verilerine göre ilçe nüfusu 16.029 kişidir. İlçede ekonomik yatırım eksikliğinden kaynaklı dışa göç sorunu yaşanmaktadır. Devam eden nüfus kaybı, istihdamda yaşanan azalma ve artan işsizlik oranları neticesinde ilçede ekonomik darboğaz yaşanmaktadır.

Bu kayıpların telafisi için ilçeye yönelik yatırım yapmak, ilçenin var olan potansiyeline yönelik alanlarda istihdam sağlayabilecek ekonomik iştirakler oluşturmak ilçenin ekonomik alanda gelişebilmesi ve ilçe halkının refah düzeyinin artması için oldukça önemlidir” dedi.

Meslek Yüksek Okuluna acil yurt desteği ihtiyacı

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İlçede bulunan Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin sağlıklı şartlarda konaklayabilmeleri amacıyla yurt yapımı çalışmalarının başlatılması ivedilik arz etmektedir. Öğrenciler barınma konusunda yaşadıkları sorunlar nedeniyle ya kayıt yaptırmaktan vazgeçmekte ya da yatay geçiş ile nakil imkanlarını kullanmaktadır. 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı yatırımlar arasında da yer alan yurt binası ilçenin kalkınması açısından önem taşımaktadır.

İlçede ihtiyaç duyulan diğer bir kamu binası ise Hükümet Konağı’dır. Selçuk Üniversitesi tarafından verilen 13 Ocak 2014 tarihli inceleme raporuna göre mevcut hizmet veren binanın depreme karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır. İlçenin kamu hizmetinin aksamaması adına binaların yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca ilçe yerleşim yerlerinde hala kömürlü yakıt kullanıldığı için hava kirliliği başta olmak üzere birçok sorun yaşanmaktadır. Bu durumun giderilebilmesi adına ilçeye doğalgaz arzının sağlanması gerekmektedir.

Köye dönüş için toplu konut şart

İlçenin konut sorunundan da bahseden Kara, “İlçede Toplu Konut Köye Dönüş Projesi kapsamında yapılacak evlere yönelik 2031 adet ön talep alınmıştır. Mahallelere yönelik konut ihtiyacının karşılanması ile büyük kentlerden köye tersine göç yaşanabilecek, tarımsal kalkınma ve ilçe ekonomisi artışa geçebilecektir.

İlçemizde yer alan Gölcük Mesire Alanı içerisine yapılması planlanan Gençlik Eğitim Kampı yatırım planı içerisine dahil edilebilirse yerli ve yabancı turizmin gelişmesi, ilçenin turizm gelirlerinin artması ve istihdam potansiyelinin yükselmesine katkı sağlayabilecektir.” dedi.


Bu haber 1219 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:41 am A A
BENZER HABERLER