16° Açık

Klasik Türk İslam sanat dalları kurslarda yaşatılacak

Ilgın Gündemi - Aralık 6, 2021 8:48 am A A

Ilgın Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından  ilk defa hizmet verecek Türk İslam Sanatları Kursu fotoğrafçılık ve sinema dalında faaliyetlerine başladı.

Tarihi Lala Mustafa Paşa Külliyesi Kültür Salonu’nda Altın Kare Sanat Merkezi Kurucusu Fotoğrafçılık Eğitmeni Mustafa Bayram’ın eğitmen olarak katıldığı “fotoğrafçılık ve sinema”  kursu 25 kursiyerin katılımı ile başladı.

Türk-İslam sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla açılan eğitimlerde Tezhip, Hüsn-i Hat, Geometrik Desen Tasarımı, Kündekari, Kalemişi, Edirnekari, Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Naht, Çini, Vitray, Fotoğrafçılık ve Sinema gibi branşlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Fotoğrafçılık Eğitmeni Bayram, yaptığı açıklamasında “tarih, kültür ve kaplıcası ile zengin bir görselliğe sahip olan Ilgın’ı bu yönünü tanıtmak ayrıca ilçede görev yapanlara da fotoğraf sanatını sevdirmek istediklerini belirtti.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ise kursu ziyaret ederek Ilgın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aydın Arılık’tan bilgi aldı.

Ertaş ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu kurslarla amacımız İslam Sanatları’nın gelecek kuşaklara aktarılması, teorik derslerle boğuşan gençlerimizin sanat ile streslerinin atılmasını sağlamaktır. Yani bir anlamda gençlerimizin deşarj olmasına vesile olmaktır. Bu kurslar sonunda halkımıza yönelik sergiler açılacak, tarih ve kültürümüze bir nebze de olsa katkı sağlamış olacağız. Kursiyerlerimiz usta-çırak ilişkisi bağlamında ustaların rahle-i tedrisatında yani bir anlamda dizlerinin dibinde bu görkemli ve göz kamaştırıcı sanatları  öğreneceklerdir.

Fotoğrafçılık ve Sinema alanında kursumuza katılacak fotoğraf severlerle oluşturacağımız toplulukla belirli periyotlarda ilçe içerisinde ve ilçe dışında fotoğraf çekme etkinlikleri düzenleyip

, Ilgın’a ait bir fotoğraf albümü yapmayı, ayrıca diğer alanlarda üretilen el sanatları ürünlerini hediyelik olarak tanıtım ve pazarlanmasını sağlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

3 ay devam edecek olan fotoğrafçılık ve sinema kursu, Lala Mustafa Paşa Külliyesi’nde açılacak olan sergi ile sona erecek.

Bu haber 823 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:48 am A A
BENZER HABERLER